Dieta care reduce riscul de boli cardiovasculare și AVC

Află care este dieta care reduce riscul de boli cardiovasculare și accident vascular cerebral și ce ar trebui să consumi.
  • Publicat:
Dieta care reduce riscul de boli cardiovasculare și AVC
Foto: shutterstock

Pacienții care consumă proteine vegetale pot trăi mai mult și au un risc redus de moarte prematură din cauza cancerului sau a bolilor cardiovasculare, arată un review făcut pe 32 de studii. Dietele bogate în proteine, în special alimentele bogate în proteină vegetală precum nucile, leguminoasele și cerealele integrale, ajută la reducerea apariției bolilor cardiovasculare, diabetului și accidentului vascular cerebral. 

Cu toate astea, consumul frecvent de carne sau alimente bogate în proteină animală este asociat problemelor de sănătate. Cercetătorii au analizat 32 de studii pentru a descoperi această diferență între tipurile de surse de proteine: vegetale și animale și au aflat că dieta care reduce riscul de boli cardiovasculare este cea bogată în proteine.

Echipa de cercetători a vrut să observe dacă în urma consumului de proteine vegetale sau proteine animale se va reduce riscul de deces, inclusiv din cauza cancerului și bolilor cardiovasculare. Toate aceste studii au fost atent verificate pentru a se asigura că nu există nimic care să afecteze rezultatele.

De asemenea, cercetătorii au folosit modele matematice pentru a măsura cantitatea maximă și minimă de proteină care trebuie consumată.

715,128 de participanți au fost implicați la studiu pe o perioadă de 32 de ani și au existat 113,039 decese printre participanți, dintre care 22,303 au murit de cancer și alți 16,429 au murit de boli cardiovasculare.

Consumul bogat de proteine a fost asociat unui risc redus de deces, dar tot în urma studiului s-a descoperit că proteina vegetală reduce cauzele de deces cu până la 8% și reduce riscul de deces din cauza bolilor cardiovasculare cu până la 12%.

Motivul pentru care proteina vegetală este mai eficientă s-ar putea datora reducerii glicemiei și nivelului colesterolului, dar și a tensiunii arteriale.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu
Web-Editor - Alexandra Necșoiu
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ... citește mai mult
Recomandare video
Cum se tratează multimodal cancerul colorectal