Cristi Pascu: Ce tunsoare să porţi în funcţie de forma feţei

Cristi Pascu: Ce tunsoare să porţi în funcţie de forma feţei

Cunoscutul hair-stylist Cristi Pascu subliniază că este indicat să alegem tunsoarea şi coafura părului în funcţie de forma feţei. Astfel se face că anumite tunsori avantajează sau, din contră, dezavantajează, iar un bun hair-stylist va şti întotdeauna ce i se potriveşte clientei sale.

„Avem, în cele mai multe ocazii, de a face cu feţe rotunde, ovale sau pătrate. Pentru fiecare în parte există tunsori şi coafuri potrivite.

În cazul celor rotunde, încercăm să mascăm rotunjimea aplicând mai mult volum în partea superioară, astfel încât faţa să pară mai alungită. Mai putem apela la o tunsoare asimetrică. În acest caz, se va acoperi una din părţile laterale ale feţei, reducând din rotunjimea acesteia.

Femeile cu faţa ovală pot fi considerate cele mai norocoase. Asta deoarece cam orice tip de tunsoare le avantajează. Ele pot alege şi breton şi multe coafuri care le vor veni de minune.

În cazul feţei pătrate, este binevenită tunsoarea scurtă. Spre exemplu, bob-ul asimetric, tocmai prin faptul că atenuează forma pătrăţoasă. Este de evitat bobul drept, până la nivelul maxilarelor, ori cele foarte scurte”, explică hair-stylist-ul Cristi Pascu.

Cristi Pascu este unul din cei mai experimentaţi hair-stylişti din România, iniţiatorul concursului Cel mai bun hair-stylist din Romania şi al Academiei de Coafură ce îi poartă numele, ambele proiecte bucurându-se de mare succes.

Cel mai nou articol Video:
Dr. Silvia Chiotoroiu: tratamentul modern pentru cataractă