Confuzia, simptom COVID-19?

În urma unui studiu s-a descoperit că printre simptomele noului coronavirus se regăsește și confuzia. Aceasta nu trebuie confundată cu demența.
14.12.2020
Confuzia, simptom COVID-19?
Confuzia, simptom COVID-19?

Un nou studiu publicat în JAMA Network Open explică dacă unul dintre simptomele COVID-19 ar putea fi confuzia. În studiul publicat pe 19 noiembrie s-a descoperit că 28% dintre pacienții diagnosticați cu COVID-19 din șapte unități de urgență din Statele Unite s-au confruntat cu confuzie, ceea ce i-a dus la un risc crescut pentru terapie intensivă și deces.

Când echipa de cercetători de la Spitalul General din Massachusetts a analizat un record de 817 pacienț cu COVID-19 de 65 de ani și mai în vârstă, confuzia, cunoscută și ca delirul, era cel mai comun al șaselea simptom, iar pentru 16% dintre pacienți acesta era un prim simptom. De asemenea, 37% dintre pacienți nu s-au confuntat cu simptomele obișnuite precum febră sau dificultatea de a respira.

Confuzia: ce tip poate fi un simptom COVID-19?

O persoană care se confruntă cu delir, confuzie este dezorientată și poate avea o dificultate în a gândi limpede sau a fi atent. În timp ce este perfect normal ca odată cu înaintarea în vârstă să te confrunți cu probleme de memorie, delirul este o problemă mult mai serioasă care necesită tratament sau chiar spitalizare. Nu trebuie să confundăm delirul cu demența, deși demența este un factor de risc pentru delir. Potrivit Clinicii Mayo, delirul este produs de o boală acută sau toxicitatea și este temporar și reversibil. Pe de altă parte, demența este produsă de schimbările anatomice ale creierului și este cronică sau progresivă.

Confuzia apare ca simptom COVID-19 în rândul persoanelor în vârstă, iar pe lângă acestea amețeala, durerile de cap, pierderea gustului și mirosului pot fi și ele pe listă.

Cel mai nou articol Video:
Dr. Laura Davidescu: greșeli care ne îngrașă