Cele mai avansate teste COVID-19 Antigen pot fi comandate online pe noua platformă testeazate.ro

04.12.2020 | Rotaru Paula
Cele mai avansate teste COVID-19 Antigen pot fi comandate online pe noua platformă testeazate.ro

Cel mai avansat model de teste COVID-19 Antigen poate fi comandat de acum în România și online pe noua platformă testeazate.ro. Acestea sunt disponibile în seturi de 5 sau 25 de bucăți.

Testele pot fi achiziționate atât de companii, cadre medicale, cât și de persoane fizice, însă pot fi folosite strict în scop profesional.

Avantajele sunt însă multiple: pot indica infecția în faza acută a bolii, chiar și la persoanele fără simptome, rezultatul se obține rapid, în doar 10 minute, au acuratețe ridicată (98,79%), o specificitate relativă de 99,9%, o sensibilitate de 90,32% şi un acord general de 97,8%.

Disponibilitatea acestor teste în mediul online ajută la o mai bună testare în masă a populației. Testarea rapidă și apariția pe piață a testelor antigen reprezintă un pas foarte important în contextul actual. Ele ajută ca o persoană să afle mai devreme dacă este infectată și trebuie să se izoleze pentru a evita transmiterea virusului altora. Testarea în masă este, alături de vaccin, una dintre modalitățile principale și eficiente de combatere a pandemiei. Intrând pe testeazate.ro, oamenii își pot comanda testele din intimitatea casei lor, livrarea se face rapid, iar rezultatele le află pe loc, după testul efectuat de specialist, declară Alexandru Costache, owner al companiei ce a lansat pe piață platforma testeazate.ro.

Tipuri de teste COVID-19

Există trei tipuri de teste COVID-19: teste genetice PCR (sau moleculare), teste anticorpi și teste antigen.

  1. Test molecular PCR, cu colectarea unei probe faringo-nazale şi cu rezultate în 48 de ore;
  2. Test rapid IGG/IGM pentru detectare anticorpi, sunt teste rapide cu colectarea unei probe de sânge;
  3. Test rapid Antigen pentru detectarea virusului prin recoltarea unei secreţii faringo-nazale. Este o opțiune mult mai ieftină și mai la îndemână decât testul molecular PCR.

Comisia Europeană recomandă statelor membre utilizarea testelor rapide pe bază de antigen în zonele în care rata de pozitivare a testelor PCR este mai mare de 10%, în comunitățile în care transmiterea noului coronavirus este intensă, pentru a detecta persoanele cele mai contagioase și pentru a reduce astfel presiunea asupra sistemelor medicale.