Ce se întâmplă dacă bei 10 doze de suc în fiecare zi FOTO

Cu toţii ştim că un consum regulat de sucuri carbogazoase nu este tocmai benefic pentru organism, însă britanicul George Prior a vrut să vadă exact cum se schimbă corpul atunci când bea 10 doze de suc pe zi, timp de 30 de zile consecutive.
Ce se întâmplă dacă bei 10 doze de suc în fiecare zi FOTO

Un bărbat a făcut acest experiment iar rezultatul este şocant, deşi nu e tocmai o surpriză, mai ales dacă citim aici că zahărul se face vinovat de epidemia de obezitate.

Cu toţii ştim că un consum regulat de sucuri carbogazoase nu este tocmai benefic pentru organism, însă britanicul George Prior a vrut să vadă exact cum se schimbă corpul atunci când bea 10 doze de suc pe zi, timp de 30 de zile consecutive.

La începutul experimentului, George era un bărbat destul de fit, cu un procent de grăsime de doar 9% din totalul masei corporale. Cu toate acestea, la finalul celor 30 de zile, el a acumulat peste 7 procente de grăsime iar tensiunea arterială crescuse de la 129/77 la 143/96.

Iar grăsimea acumulată se observă cel mai bine în zona abdominală, de altfel această problemă generând o serie de afecţiuni precum diabetul, bolile cardiovasculare sau cancerul de colon.

De vină pentru acumularea grăsimii în zona abdomenului este zahărul, cel numit şi otrava dulce, care se găseşte în sucurile carbogazoase. Gândeşte-te că în doar o cutie de suc se regăsesc 8 linguriţe de zahăr, iar caloriile dintr-o doză sunt în număr de aproximativ 150.

Sursa: Esquire.com

Paula Rotaru
Paula Rotaru
A debutat în presa de sănătate în anul 2011, în redacția Farmacia Ta. Doi ani mai târziu intră în echipa Ce se întâmplă, Doctore?, alături de care este și astăzi. A scris peste 5.000 de articole în acest timp. Ține legătura cu medici din toate specialitățile și vă aduce zilnic ... citește mai mult
Cel mai nou articol Video:
Dr. Silvia Chiotoroiu: tratamentul modern pentru cataractă