Mai apriga ca oricand, pofta de dulce te loveste in moalele capului fix cand dieta mergea mai bine. Este clar ca organismul transmite un semnal, insa despre ce este vorba.
„Atunci cand poftim tot timpul la dulce s-ar putea, in faza incipienta, sa suferim de o carenta de crom si magneziu. Pofta exagerata de mancare este cauzata, in principal, de gestionarea gresita a consumului de alimente. Ocolirea mic dejunului va crea o pofta exagerata la pranz si cina. Pofta de sarat poate demasca hipertensiune arteriala, deshidratare cronica, lipsa de calciu si magneziu. Pofta de carne semnaleaza scaderea rezervelor de proteine, in special a masei musculare. Aceasta poate aparea si la persoanele care abuzeaza de mezeluri, carnati cumparati din comert, ce contin proteine cu valoare biologica scazuta. Pofta de fructe tradeaza carentele de enzime alimentare, vitamine, minerale. Pofta de cafea poate trada o lipsa de sulf si fier”, explica dr. Mencinicopschi.