Câte ouă putem mânca de Paşte şi cum le putem vopsi fără chimicale?

Nu exageraţi cu mese îmbelşugate nici de Paşte. Din cauza autoizolării suntem mult mai sedentari, stresaţi şi poate mai sensibili la alimentate grase & proteice
Câte ouă putem mânca de Paşte şi cum le putem vopsi fără chimicale?
Câte ouă putem mânca de Paşte şi cum le putem vopsi fără chimicale? foto Shutterstock

Două dintre întrebările românilor în preajma Sărbătorilor Pascale sunt – ”câte ouă pot mânca fără să  îmi fie rău”, dar şi ”cum aş putea să le vopsesc fără substanţe chimice?”. Am aflat de la Wasim Nazer – nutriţionist, răspunsurile.

CSÎD: Câte ouă putem mânca de Paşte?
Wasim Nazer:
În general, consumul de ouă se stabileşte în funcţie de greutatea corporală şi consumul zilnic de calorii. În perioada acestei sărbători este recomandat maxim două ouă pe zi.

Fructe, legume, condimente pot colora coaja ouălelor de Paşte 


CSÎD: Cum putem colora ouăle fără să mai apelăm la substanţe chimice?
Wasim Nazer:
Vopsitul ouălor face parte din activităţile specifice acestei perioade. Ouăle vopsite de Paşti pot fi arată foarte bine şi fără coloranţi chimici! Tot ce ai nevoie pentru această metodă naturală sunt câteva legume, fructe, condimente şi oţet.
Pentru a obţine diferite culori, este nevoie de următoarele ingrediente:
Pentru roşu: sfeclă roşie sau zmeură
Pentru albastru: afine
Pentru galben: turmeric, coji de portocale, lămâie sau morcovi
Pentru verde: frunze de spanac
Pentru portocaliu: foi de ceapă sau paprika

Wasim Nazer, nutriţionist

Wasim Nazer, nutritionist
 

Mădălina Drăgoi
Mădălina Drăgoi

Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy.

Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru care lucrau atât din punct ... citește mai mult

Cel mai nou articol Video:
Armando Lungu: despre vegetarianism și activitatea fizică