Câini special antrenaţi pentru a sprijini bolnavii de diabet

Conform unui studiu făcut de cercetătorii de la Universitatea din Bristol, câinii au un talent special în a detecta nivelul scăzut de zahăr din sânge şi în a-i avertiza pe stăpânii lor despre acest pericol. Câinii folosiţi în cadrul cercetării au fost antrenaţi timp de câţiva ani pentru a putea detecta hipoglicemia la pacienţii cu diabet de tip 1.
Câini special antrenaţi pentru a sprijini bolnavii de diabet

Conform unui studiu făcut de cercetătorii de la Universitatea din Bristol, câinii au un talent special în a detecta nivelul scăzut de zahăr din sânge şi în a-i avertiza pe stăpânii lor despre acest pericol.
Câinii folosiţi în cadrul cercetării au fost antrenaţi timp de câţiva ani pentru a putea detecta hipoglicemia la pacienţii cu diabet de tip 1.

Universitatea din Bristol a colaborat în cadrul acestei cercetări cu Centrul Medical al Câinilor Special Antrenaţi în Depistarea Diabetului şi a bolii Addison.

Toţi cei 17 câini folosiţi pentru depistarea persoanelor cu hipoglicemie au demonstrat calităţi excepţionale de îmbunătăţire a vieţii stăpânului, a fost redus numărul de apeluri de urgenţă iar nivelul de glucoză din sânge s-a menţinut constant.

Printre rasele de căţei care şi-au demonstrat capacitatea de “sprijin medical” se numără labradorii, Golden Retriever, Poodle, Cocker Spaniel, Collie Cross, Lurcher, Yorkshire Terrier şi Labradoodles.

Autorul studiului, Dr. Nicola Rooney, afirmă că :“Aceste rezultate sunt importante pentru că ele arată valoarea câinilor antrenaţi şi demonstrează că animalele care au fost plasate pacienţilor cu diabet au îmbunătăţit semnificativ viaţa stăpânilor lor, i-a ajutat să menţină sub control glicemia şi le-au redus semnificav costurile pentru medicamente.”

 

Autor: Daniela Rădeanu

Recomandări:
Tratamente dermato-cosmetice cu tehnologie de ultimă generație
Tratamente dermato-cosmetice cu tehnologie de ultimă generație
Studiu: Cum se simt românii după 1 an și jumătate de pandemie?
Studiu: Cum se simt românii după 1 an și jumătate de pandemie?