Căderea în exces a părului, un nou simptom al coronavirusului

Pe lângă urticarii, medicii au descoperit că unii pacienţi se confruntă şi cu căderea părului în exces.
06.08.2020
Căderea în exces a părului, un nou simptom al coronavirusului
Căderea excesivă a părului
Noul coronavirus este un virus invizbil care se manifestă prin simptome respiratorii. Cel puţin asta ştiam înainte de pandemie însă, experţii au descoperit şi alte schimbări care pot apărea la nivelul organismului. Pe lângă urticarii, medicii au descoperit că unii pacienţi se confruntă şi cu căderea în exces a părului. 

Căderea părului, un nou simptom

Spre deosebire de modul în care de manifestă căderea părului atât la femei, cât şi la bărbaţi, cunoscut şi ca telogen effluvium, o formă agresivă de alopecie care apare în urma unei intervenţii sau boli.
 
”Majoritatea pacienţilor au pierdut cu 50% din densitatea părului şi se pot observa zone libere pe scalp”, explică Dendy Engelman, dermatolog din New York.
 
Un alt medic dermatolog susţine că în urma unor cazuri recente de COVID-19 pe care le-a monitorizat, nu a întâlnit niciodată în cariera sa astfel de situaţii.
 
”Nu am văzut niciodată pierderi atât de mari de păr şi atât de rapid în cei 25 de ani de carieră”, spune specialistul dermatolog. ”Pacienţii mei au venit cu pungi pline cu păr, suficient cât să faci o perucă, asta în cele mai severe cazuri produse de o boală virală”.
 
Vestea bună este că deşi telogen effluvium este o boală cronică rară, cele mai multe cazuri se rezolvă de la sine, în timp.
 
”Poate dura între patru şi şase săptămâni ca ciclul de creştere să revină la normal”, explică Dr. Engelman.
 
Dacă te confrunţi cu căderi severe de păr din cauza virusului COVID-19 sau din cauza stresului produs de această boală, medicii dermatologi recomandă tratamentul PRP, în care este folosită plasma din sângele propriu.
 
”Terapia PRP, cunoscută şi ca Terapia Vampir, foloseşte injectarea unei concetraţii de plasmă din sângele pacientului pentru a accelera creşterea părului. Tratamentul se face o dată pe lună timp de trei luni, iar pentru menţinerea efectului la fiecare şase luni”, explică Sapna Palep, medic dermatolog din New Yorkk.
Alexandra Necsoiu
Alexandra Necsoiu

ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, alexandra.necsoiu@m.ro

Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să ... citește mai mult

Cel mai nou articol Video:
Chef Vasi Bejenaru: cea mai gustoasă rețetă de fasole cu ciolan afumat
Recomandări:
Mai oferă vaccinurile actuale protecție împotriva variantei Omicron?
Mai oferă vaccinurile actuale protecție împotriva variantei Omicron?
O femeie de 30 de ani, vindecată de HIV fără tratament
O femeie de 30 de ani, vindecată de HIV fără tratament