Cacaua poate reduce cu 30% riscul de diabet

O cană cu ciocolată caldă băută înainte de culcare te poate feri de temuta maladie numită diabet. Potrivit datelor obţinute de specialiştii britanici, antioxidanţii din boabele de cacao reduc inflamaţia din corp şi previn deteriorarea celulelor hepatice, prevenind astfel instalarea diabetului.
18.06.2013
Cacaua poate reduce cu 30% riscul de diabet

O cană cu ciocolată caldă băută înainte de culcare te poate feri de temuta maladie numită diabet. Potrivit datelor obţinute de specialiştii britanici, antioxidanţii din boabele de cacao reduc inflamaţia din corp şi împiedică deteriorarea celulelor hepatice, prevenind astfel instalarea diabetului.

Cercetările au avut loc pe animale de laborator cărora le-a fost administrată zilnic o băutură pe bază de pudră de cacao, pe o perioadă de 10 săptămâni, iar la finalul perioadei analizate s-a constatat o reducere semnificativă a proceselor inflamatorii din corp şi, foarte interesant, şoarecii nu au luat în greutate.

Cacaua este folosită ca plantă medicinală de mai bine de 2.000 de ani, populaţiile aztece şi cele mayaşe obişnuind să o consume pentru a se proteja de febră, durerile de inimă şi problemele de stomac.


 

Paula Rotaru
Paula Rotaru
A debutat în presa de sănătate în anul 2011, în redacția Farmacia Ta. Doi ani mai târziu intră în echipa Ce se întâmplă, Doctore?, alături de care este și astăzi. A scris peste 5.000 de articole în acest timp. Ține legătura cu medici din toate specialitățile și vă aduce zilnic ... citește mai mult
Cel mai nou articol Video:
Chef Vasi Bejenaru: cea mai gustoasă rețetă de fasole cu ciolan afumat