Atentie la castravetii importati din Spania – pericol de contaminare cu e-coli!

10 morti si sute de cazuri de imbolnavire de la bacteria din castravetii spanioli, iata bilantul ultimelor zile.
30.05.2011
Atentie la castravetii importati din Spania - pericol de contaminare cu e-coli!
Atentie la castravetii importati din Spania - pericol de contaminare cu e-coli!

10 morti si sute de cazuri de imbolnavire de la bacteria din castravetii spanioli, iata bilantul ultimelor zile. Epidemia provocata de castravetii contaminati cu bacteria e-coli, importati din Spania, se extinde amenintator in Europa. Cel mai rau este in Germania, unde s-au inregistrat deja zece morti si sute de cazuri de imbolnavire, informeaza Stirileprotv.ro.

Autoritatea care se ocupa cu verificarea importurilor de legume si fructe sustine ca romanii sunt in afara oricarui pericol daca respecta doua reguli de igiena primara: spalatul pe maini si spalatul fructelor si legumelor crude.

„Nu e vorba de o contaminare in interiorul legumei sau fructului, ci doar o contaminare de suprafata. Nu avem ce sa verificam deocamdata”, explica Liviu Rusu, director siguranta alimentara ANSVSA.

Sute de specii de Escherichia coli traiesc in mod obisnuit in tubul digestiv al animalelor si oamenilor. Migreaza in special din ingrasamintele naturale folosite de agricultori, ajung pe coaja rosiilor, castravetilor si salatelor, pe mainile consumatorilor si in final in intestinul organismului uman. Unde intalnesc o imunitate scazuta, devin periculoase.

Cele mai agresive specii produc o toxina puternica care duce la infectii digestive sau blocaj renal.
 

Elena Nistor

Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ... citește mai mult

Recomandare video
5 prieteni toxici de care n-ai nevoie în viața ta: pastila de psiho