Planta care te scapă de disfuncția erectilă și te ajută să faci mai mult sex

Află ce este moringa și ce beneficii are pentru sănătatea bărbaților, dar și cum te poate scăpa de disfuncția erectilă.
Planta care te scapă de disfuncția erectilă și te ajută să faci mai mult sex
Foto: shutterstock / Planta care te scapă de disfuncția erectilă și te ajută să faci mai mult sex

Moringa, cunoscută și ca Moringa oleifera este un arbore valoros datorită frunzelor sale care au proprietăți medicinale. Nativă din nord-vestul Indiei, fiecare parte a plantei a fost folosită de-a lungul anilor în medicina alternativă pentru a trata peste 300 de afecțiuni. Pe lângă beneficiile pe care le are pentru sănătate, aceasta este ideală pentru bărbați. Iată patru potențiale beneficii de care se pot bucura bărbații.

Moringa susține sănătatea prostatei

Semințele și frunzele de moringa sunt bogate în compuși care conțin sulfur, care pot avea proprietăți anticancerigene. Există studii în urma cărora s-a demonstrat că semințele pot inhiba creșterea celulelor canceroase de prostată. De asemenea, se speculează că moringa poate preveni hiperplazia prostatică benignă, o afecțiune extrem de comună în rândul bărbaților în vârstă, caracterizată de lărgirea prostatei, care face urinarea dificilă.

Poate ameliora disfuncția erectilă

Disfuncția erectilă este incapacitatea de a menține o erecție fermă pentru sex. Afecțiunea apare atunci când există o problemă de circulație a sângelui, care poate rezulta din cauza hipertensiunii, nivelului crescut de grăsime în sânge sau anumite afecțiuni precum diabetul. Frunzele de moringa conțin compuși benefici numiți polifenoli, care pot sprijini circulația sangvină prin creșterea producției de oxid nitric și scăderea tensiunii.

Moringa poate îmbunătăți fertilitatea

40% dintre bărbați se confruntă cu probleme de infertiltate. Semințele și frunzele de moringa sunt o sursă excelentă de antioxidanți care pot ajuta la combaterea deteriorării oxidative care poate să interfereze cu producția spermatozoizilor și modificarea ADN-ului.

Poate îmbunătăți controlul glicemiei

Diabetul de tip 2 este o afecțiune care apare atunci când organismul nu produce suficientă insulină sau nu o poate folosi eficient. Insulina este un hormon produs de pancreas care scade nivelul glicemic din sânge după ce mănânci. Această afecțiune este mai des întâlnită în rândul bărbaților decât al femeilor, iar asta pentru că bărbații tind să acumuleze mai multă grăsime în zona abdominală, cunoscută și ca grăsime viscerală, care scade eficacitatea insulinei și crește riscul de apariție a diabetului.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu
Alexandra Necșoiu

ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected]

Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să ... citește mai mult
Recomandare video
Acneea juvenilă: cum se îngrijește corect pielea cu acnee