Prima naştere în urma tratamentului cancerului de col uterin cu păstrarea fertilităţii la spitalul Medicover

Azi în Bucureşti Conf. Univ. Dr. Petre Brătilă a asistat la naşterea primului bebeluş adus pe lume în Spitalul Medicover de o pacientă operată de cancer de col şi care nu a avut anterior copii.
Prima naştere în urma tratamentului cancerului de col uterin cu păstrarea fertilităţii la spitalul Medicover

Azi în Bucureşti Conf. Univ. Dr. Petre Brătilă a asistat la naşterea primului bebeluş adus pe lume în Spitalul Medicover de o pacientă operată de cancer de col uterin şi care nu a avut anterior copii.

Pacienta în vârsta de 39 de ani a fost diagnosticată cu cancer de col uterin – gradul 1 şi a beneficiat cea mai modernă şi cea mai puţin invazivă metodă conservativă de tratament.

Metoda conservativă oferă mai multe beneficii pacientei: minimum invazivă, necesită maxim 48 de ore de spitalizare, recuperare postoperatorie mai rapidă şi păstrarea fertilităţii. Dna Anca Dogaru este o persoană puternică, un exemplu pentru toate femeile care sunt diagnosticate cu cancer de col uterin şi care îşi doresc o familie. Iată că visul acestor femei poate deveni realitate prin această metodă inovatoare de tratament” a declarat Conf. Univ. Dr. Petre Brătilă – Director Medical, Spitalul Medicover.

Conf. Univ. Dr. Petre Brătilă este singurul cadru medical din România ce realizează acest tratament, la nivel global fiind doar 830 de cazuri operate până în prezent, prin acest tip de intervenţie, iar în România 23 de cazuri.

România se situează pe locul 1 în Europa privind incidenţa şi mortalitatea cauzată de cancerul de col uterin.

În cazul depistării bolii în stadiul 1, tratamentul clasic în România constă în administrarea curei de radioterapie şi operaţia clasică de extirpare pe cale abdominală a organelor genitale: uterul, trompele, ovarele, conexiunile interioare cu pereţii pelvisului şi ganglionii limfatici (histerectomie radicală).

Metoda conservativă de tratare a cancerului de col îmbină 2 abordări moderne şi minimum invazive: pe cale laparoscopică sunt identificaţi şi extirpaţi inclusiv ganglionii limfatici neinvadaţi de celule canceroase, apoi operaţia continuă transvaginal prin extirparea colului uterin (trachelectomie), a parametrelor şi porţiunii superioare a vaginului; uterul şi ovarele rămân funcţionale şi permit pacientei păstrarea funcţiei menstruale şi reproductive.

Esenţial în aplicarea acestui tip de tratament este diagnosticarea din timp a cancerului de col uterin, metoda putând fii aplicată doar in stadiul incipient (gradul 1) al bolii.

Toate cazurile tratate astfel de Conf. Univ. Dr. Petre Brătilă au avut succes deplin, cancerul nu a recidivat la niciuna dintre aceste paciente.

Dna Anca Dogaru a fost operată pentru cancerul de col uterin anul trecut în luna aprilie la Medicover şi a urmat apoi tratamentul specific post-operatoriu.
La 8 luni de la operaţie a primit acordul medicului pentru a rămâne insărcinată, iar astăzi, după aproximativ 18 luni de la operaţie a născut prin cezariană primul ei copil, dovedind astfel ca pentru femeile depistate cu cancer de col uterin există totuşi sanse de a avea copii.

Anca Dogaru la Medicover

Pateul de raţă, înlocuit de Faux Gras?
Pateul de raţă, înlocuit de Faux Gras?