Pisicile, mai ataşate de om decât s-a crezut până acum

Conform unui nou studiu, pisica ta te place, chiar foarte mult!
Pisicile, mai ataşate de om decât s-a crezut până acum

Pisicile şi-au câştigat renumele prin faptul că sunt considerate linguşitoare, manipulative, independente, lipsite de respect atunci când aleargă prin casă la ora 4 dimineaţa sau se aşază pe tastatura ta în timp ce (încerci să) lucrezi. Totuşi lucrurile nu stau chiar aşa. Conform unui nou studiu, pisica ta te place, chiar foarte mult, relatează Curiosity.

Cercetătorii de la Oregon State University, care au efectuat acest studiu, au analizat comportamentul a 50 de pisici domestice sau din adăposturi. Pentru câteva ore, acestea au fost lipsite de patru stimuli: mâncare, contact uman, mirosuri şi jucării.

Când stimulii au fost din nou disponibili, majoritatea pisicilor au ales interacţiunea umană ca primă opţiune. Deci, da, pisicile au ales omul înaintea mâncării, scrie Descoperă.ro.

Motivul pentru care sunt neînţelese, susţin cercetătorii, este că există „o lipsă de cunoaştere a stimulilor pe care pisicile le preferă”.

Aşadar, pisicile sunt mai agreabile decât s-a crezut până acum, deşi există momente în care este mai bine să le lăsăm în pace.