Chef Cătălin Scărlătescu ne dezvăluie top 5 lucruri indispensabile în bucătărie

Chef Cătălin Scărlătescu, unul dintre juraţii emisiunii “MasterChef” de la PRO TV, ne dezvăluie care sunt bazele unei sesiuni reuşite de cooking.
Chef Cătălin Scărlătescu ne dezvăluie top 5 lucruri indispensabile în bucătărie

Chef Cătălin Scărlătescu, unul dintre juraţii emisiunii “MasterChef” de la PRO TV, ne dezvăluie care sunt bazele unei sesiuni reuşite de cooking.

1. Apa
Fără ea nu se poate. Aproape toate preparatele pe care le gătim conţin apă. În plus, tot pe ea o folosim şi atunci când spălăm ingredientele sau când facem curăţenie după ce am gătit.

2. Sarea
Este ingredientul cu care dăm gust mâncărurilor. E cel mai întrebuinţat condiment. Românilor daca le-ai scos sarea din bucătărie, e ca şi cum le-ai stinge lumina. Desigur, nu trebuie să punem prea multă sare în mâncare, însă nu e bine nici dacă nu punem deloc.

3. Cuţitele
Atenţie, nu cuţitul, ci cuţitele! O bucătărie dotată trebuie să conţină mai multe feluri de cuţite cu întrebuinţări diferite: pentru carne, brânză, peste, filetat, dezosat. Nu putem folosi acelaşi cuţit la dezosat şi tăiat brânză, de exemplu.

4. Detergenţii
Cred că nu vă aşteptaţi să îi includ în acest top. Însă un bucătar care se respectă se asigură că există o bună igienizare a locului unde lucrează şi a ustensilelor folosite. E foarte important să gătim într-un mediu curat.

5. Chef Scărlătescu
OK, nu e un lucru, dar dacă mă ai pe mine în bucătărie, poţi să uiţi de toate celelalte lucruri din top. Mă ocup eu de toate. 🙂

 

Cel mai nou articol Video: