Spectacol gratuit la Opera – mezzosoprana Oana Andra aduce pe scena copii supradotati

Pe 14 noiembrie, ora 19:00, la Opera Nationala Bucuresti - Sala Mare, sunteti invitati la primul spectacol dedicat copiilor supradotati din cadrul proiectului “Vreau la Opera” initiat de mezzosoprana Oana Andra. Intrarea este libera!
Spectacol gratuit la Opera - mezzosoprana Oana Andra aduce pe scena copii supradotati
Spectacol gratuit la Opera - mezzosoprana Oana Andra aduce pe scena copii supradotati

Pe 14 noiembrie, ora 19:00, la Opera Nationala Bucuresti – Sala Mare, sunteti invitati la primul spectacol dedicat copiilor supradotati din cadrul proiectului „Vreau la Opera” initiat de mezzosoprana Oana Andra. Intrarea este libera!

Evenimentul va aduce in atentia opiniei publice doua categorii socio-culturale: copiii supradotati si opera, dar mai ales legatura dintre acestea, inspirata de copilul supradotat Mozart, a carui muzica s-a dovedit a avea efecte benefice asupra spiritului uman.

„In contextul socio-cultural actual, torentul de subcultura napadeste mass-media si ii condamna pe copii (si nu numai…) la o educatie profund eronata! Acest fapt ma ingrijoreaza profund, mai ales ca sunt mama unui baietel de 5 ani, care a fost evaluat si descoperit ca supradotat. In tara noastra nu exista un sistem de invatamant dedicat acestor copii speciali, care reprezinta zestrea noastra nationala si sansa unui viitor mai bun.

In societatea actuala este de prima importanta o reevaluare si o reasezare justa a valorilor, precum „copiii supradotati” si „domeniul Operei”, doua categorii de exceptie, prea putin cunoscute la noi, prea mult neglijate si uneori chiar dispretuite. Opinia publica trebuie sa stie ca, pe langa domeniul Sportului (prin care Romania s-a impus in lume), atat olimpicii romani, cat si cantaretii de opera constituie o marca de referinta mondiala” a declarat mezzosoprana Oana Andra.

Spectacolul va debuta cu o sceneta jucata de cei 10 copii alesi prin selectii, care ilustreaza o lume actuala grabita, limitata si interesata doar de latura materiala a existentei. In aceasta lume patrunde o fetita-scenograf, care ii va da o noua infatisare, a COPILARIEI.

„In noul decor va evolua fiecare copil urmat de mentorul sau – o personalitate, ca o continuitate a destinului artistic/stiintific; apoi, vor evolua impreuna, in domeniile: Canto (duet), Dans (cuplu), Actorie, Arte plastice, Jurnalism, Chimie, Matematica, Medicina” continua mezzosoprana. Alaturi de copii vor urca pe scena si urmatoarele personalitati: Raluca van Staden – cercetator inventator, conf. Univ dr. Mircea Penescu – directorul spitalului Carol Davila, Sever Voinescu – scriitor si jurnalist, Varujan Vosganian – specialist in finante-banci, Viorica Petrovici – scenograf Dan Tepuru si Natalia Morgun – campioni nationali la dans sportiv si Oana Andra – prim solista a Operei Nationale. Evenimentul este sustinut si de IRSCA Gifted Education, asociatie non-profit care se ocupa cu descoperirea si sprijinirea copiilor supradotati (www.supradotati.ro).

Veti putea citi un material amplu despre copiii supradotati in numarul de decembrie al revistei „Ce se intampla, doctore?”. Ne vedem la Opera Nationala Bucuresti, luni 14 noiembrie, ora 19.00!

Citeste si:
Mezzosoprana Oana Andra: „Alimentatia naturala, apa si somnul sunt cea mai buna crema!”

Mădălina Drăgoi
Mădălina Drăgoi

Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy.

Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru care lucrau atât din punct ... citește mai mult

Recomandare video
Măselele de minte – rolul lor în trecut, complicațiile pe care le dau în prezent