Promovarea epilării braziliene în serialul “Totul despre sex” a dus la reducerea cazurilor de pediculoză pubiană

Asociaţia Medicilor Dermatologi din Marea Britanie le-a mulţumit personajelor din serialul "Totul despre sex" pentru popularizarea epilării braziliene, care a contribuit la scăderea cazurilor de infestare cu păduchi pubieni, informează huffingtonpost.co.uk, citată de Mediafax
08.07.2013
Promovarea epilării braziliene în serialul “Totul despre sex” a dus la reducerea cazurilor de pediculoză pubiană

Asociaţia Medicilor Dermatologi din Marea Britanie le-a mulţumit personajelor din serialul „Totul despre sex” pentru popularizarea epilării braziliene, care a contribuit la scăderea cazurilor de infestare cu păduchi pubieni, informează huffingtonpost.co.uk, citată de Mediafax.

Asociaţia Medicilor Dermatologi din Marea Britanie informează că extincţia păduchilor publieni (Pthirus pubis) este datorată dispariţiei mediului în care trăiesc. Astfel, promovarea epilării braziliene este motivul pentru care numărul infestărilor cu păduchi pubieni a scăzut dramatic, se arată pe site-ul instituţiei din Marea Britanie.

Infestarea cu păduchi pubieni este o problemă de mii de ani, cu primele specimene descoperite în Marea Britanie în secolul I Î. Hr. Un studiu britanic arată cum infestarea cu păduchii pubieni a crescut de la 0,8 % în 1954 la 3,2 % în 1964 (probabil datorită libertăţii sexuale din era hippie).

„Epilarea părului pubian a fost practicată de oamenii de mii de ani, de culturi din întreaga lume, inclusiv de vechii egipteni. Cu toate acestea, recent, odată cu promovarea masivă a epilării în diferite media, putem spune că ne apropiem de extincţia păduchilor pubieni”, a declarat unul din autorii prezentării, Dr. Kun Sen Chen.

„Practic, suntem martorii unor consecinţe neintenţionate. Carrie Bradshaw şi prietenele ei din «Totul despre sex» , care au promovat epilarea inghinală, au contribuit la eliminarea unui parazit de milioane de ani. Din păcate nu există niciun premiu Emmy pentru asta”, a mai precizat Kun Sen Chen.

Potrivit publicaţiei The World Daily, după ce Carrie Bradshaw (Sarah Jessica Parker – n.r) şi-a făcut o epilare braziliană într-unul din episoadele „Totul despre sex”, femeile din lumea întreagă i-au urmat exemplul.

Conform site-ului Asociaţiei Medicilor Dermatologi din Marea Britanie, cercetătorii au adăugat că serialul ” Totul despre sex” nu este singurul factor pentru scăderea cazurilor de infestare cu păduchi pubieni. Jena pacienţilor care suferă de asemenea infestări i-ar putea face pe aceştia să nu meargă la medic şi să se trateze acasă, astfel nefiind înregistraţi în nicio statistică.

Cercetarea Asociaţiei medicilor dermatologi din Marea Britanie va fi lansată în această săptămână la o conferinţa anuală a acestora care va avea loc în Liverpool.

 

Cel mai nou articol Video:
Platou de post rapid de făcut și foarte sănătos