Prinţul Charles, gestul banal care îi pune viaţa în pericol şi riscă să ia coronavirus

Prinţul Charles uită că acest gest banal îi poate pune viaţa în pericol.
Prinţul Charles, gestul banal care îi pune viaţa în pericol şi riscă să ia coronavirus
FOTO: profimediaimages / Prinţul Charles, gestul banal care îi pune viaţa în pericol şi riscă să ia coronavirus

Trebuie să fim foarte precauţi în această perioadă în care coronavirus ne-a luat cu asalt, fie că suntem persoane publice sau oameni obişnuiţi. Acelaşi lucru se aplică şi membrilor Casei Regale din Marea Britanie. Se pare că Prinţul Charles uită de metodele de prevenţie şi politica prin care se cere să nu mai dea mâna cu persoanele pe care le întâlneşte, în special în deplasările pe care le are.

Jurnaliştii de la Entertainment Tonight au postat un filmuleţ cu Prinţul Charles prezent la Trust and TK Maxx & Homesense Awards, în Londra, în care imediat cum coboară din maşină este tentat să de mâna cu Sir Kenneth Olisa, dar brusc îşi aminteşte noile reguli pe care trebuie să le pună în practică pentru a se feri de coronavirus şi oferă în schimb salutul ”namaste”.

”Îmi este atât de greu să-mi amintesc că nu trebuie să fac asta”, i-a spus Prinţul Charles lui Olisa.

Potrivit ET, în continuare Prinţul Charles urma să aibă câteva scăpări de a da mâna cu cei prezenţi, dar din nou, la timp, fiul Reginei Elisabeta a II-a şi-a amintit că acest gest îi poate pune viaţa în pericol şi a salutat tot cu ”namaste”.

Bineînţeles, atingerea mâinilor nu este singura modalitate prin care COVID-19 poate fi răspândit, ci şi prin strănut, tuse sau contact direct cu persoana infectată sau cu obiectele persoanei în cauză. În următoarea perioadă încercaţi să nu ieşiţi în locuri aglomerate, purtaţi mască doar dacă simţiţi că aveţi simptome reprezentative coronavirusului sau dacă vă aflaţi în preajma persoanelor care prezintă probleme respiratorii şi spălaţi-vă corect şi frecvent pe mâini cu apă şi săpun, cel puţin 20 de secunde.

Prinţesa Beatrice urma să se căsătorească în acest an, dar pentru a nu pune viaţa în pericol a ei, familiei şi invitaţilor, Casa Regală a decis să amâne marele eveniment, mai ales că logodnicul Prinţesei Beatrice, Edoardo Mapelli Mozzi, este din Italia, ţară care în prezent se află în carantină. O sursă apropiată cuplului a menţionat pentru The Telegraph că deşi nunta va avea loc în Londra, este destul de dificil să pună la punct lista invitaţilor.