Paula Seling: ”Nu mănânc animale, nu port piele sau blănuri, promovez produse locale”

Artista a vorbit despre ecologie, suferinţa animalelor, indiferenţa noastră, efectele încălzirii globale, focuri de artificii, lampioane, incendii din Australia
Paula Seling: ”Nu mănânc animale, nu port piele sau blănuri, promovez produse locale”
Paula Seling: ”Nu mănânc animale, nu port piele sau blănuri, promovez produse locale”, foto coperta CSID arhiva

Anul 2020 a început exploziv şi nu doar la figurat. În marile oraşe ale lumii, oamenii au aşteptat venirea noului an prin focuri de artificii, petarde, lampioane, sticle sparte etc. Efectele negative nu s-au măsurat doar în cazurile prezentate la camerele de gardă, murdărie pe străzi, poluare, anxietate în rândul copiilor mici şi al animalelor ci s-a transformat şi în incendii cu pierderi inestimabile.

În aceste zile, una dintre cele mai mari bogăţii ale planetei – pădurile Australiei – vestite pentru unicitatea şi diversitatea faunei şi a florei arde în flăcări. Paula Seling, profund marcată de cele întâmplate a scris pe pagina ei de Facebook despre efectele negative ale oamenilor care se joacă cu focul la propriu dar şi despre obiceiurile de consum în stil ecologic pe care le-a adoptat, dar şi despre faptul că uneori este luată în derâdere din cauza acestora. ”Sunt om ce încearcă să reducă emisiile de carbon. Nu mănânc animale, nu port piele sau blănuri, încerc să consum şi să promovez produsele locale. Am investit în panouri solare şi încerc să găsesc soluţii pentru reducerea deşeurilor de orice fel.

Merg la cumpărături cu plasele mele, vânzătoarele de la raft mă consideră deja nebună – „haideţi doamnă, pentru câteva pungi… ” Din iubire pentru planetă şi pentru animale. Scriu ca nebuna că artificiile nu sunt ok. Unii râd de mine. Am scris, nu demult, că lampioanele urcă, apoi coboară şi provoacă incendii. NU AU NICIO LEGĂTURĂ CU DORINŢE CARE SE ÎMPLINESC, IDEALURI ŞI ALTELE. SUNT NIŞTE TÂMPENII. Mulţi mi-au dat unfollow şi mă bucur. E în regulă că nu sunt prietenă cu inconştienţi. Ştiu, e neplăcut să vezi că cineva îţi spune că greşeşti, dar cere o tărie şi o nobleţe să înţelegi că ai greşit şi să faci ceva în legătură cu asta.Cum oare mă simt eu şi mulţi alţii ce simt ca mine, acum, când văd nenorocirile din Australia? Sau cele de la grădina zoologică aprinsă de LAMPIOANE?Am avut acces la informaţii, parţial înţeleg ce greşim şi mă simt datoare să spun despre asta, însă sunt prea puţini cei cărora le pasă”.

Paula Seling – ”Nu mai pot să văd animale bătute, mutilate”

Tot în postarea de pe reţeaua socială, artista a vorbit despre suferinţa animalelor şi indiferenţa oamenilor. ”Şi aşa stau şi mă îmbolnăvesc de neputinţă, mă condamn că nu pot să fac nimic pentru lumea asta. Nimic. Şi sincer, nu mai pot să mă uit. Nu mai pot să văd animale batjocorite, bătute, mutilate, urşi împuşcaţi, căţei loviţi de maşini, pe drum, ca urmare a disperării în urma pocnitorilor şi a artificiilor din noaptea de Revelion, ursuleţi cerşind apa în incendii. Nu pot să văd animale scrum la grădina zoologică arsă, nu mai pot să văd câini cu petarde în gură. Pentru că ştiu că urlu de multă vreme şi prea puţini mă ascultă. Şi ca mine sunt mulţi. Mulţi pe care lumea îi consideră că exagerează, prea puţini comparativ cu cei ce rămân scufundaţi, comod, în obiceiurile lor ce nu au nicio logică, dar care fac atât de mult rău naturii şi animalelor.Din păcate realitatea e mult mai gravă decât se prezintă în presă.”

Efectele dezastruoase ale încălzirii globale – un alt subiect atins de Paula Seling

Cântăreaţa a scris şi despre încălzirii globale care vor fi mult mai puternice în următoarele decade şi vor afecta viaţa copiilor şi nepoţilor noştri. ”Ce primăvară frumoasă, azi, 3 ianuarie…

Peste 50 de ani dezechilibrul creat de încălzirea globală va fi uriaş. Noi nu vom mai fi, dar vor fi copiii noştri.Cui ii pasă că ei se vor lupta cu deşeurile noastre emise din comoditate, din „obiceiuri” de fapt uşor de evitat.

Suntem cu capul în nisip. Aşa vom sta. Noapte bună” a încheiat Paula Seling mesajul său.