MasterChef Romania – despre noii juraţi şi reţetele lor delicioase

Sezonul 5 al show-ului MasterChef a început în forţă! Concurenţii sunt dornici să-i impresioneze pe chefi cu preparate cât mai sofisticate - unii reuşind, alţii mai puţin - iar telespectatorii sunt nerăbdători să vadă provocările care urmează!
02.10.2014
MasterChef Romania - despre noii juraţi şi reţetele lor delicioase

Sezonul 5 al show-ului MasterChef a început în forţă! Concurenţii sunt dornici să-i impresioneze pe chefi cu preparate cât mai sofisticate – unii reuşind, alţii mai puţin – iar telespectatorii sunt nerăbdători să vadă provocările care urmează!

Şi pentru că a fost atât de aşteptat, show-ul a înregistrat şi audienţe pe măsură, conform Paginademedia care declară că marţi seara, MasterChef a fost urmărit, la nivelul întregii ţări, de 1.673.000 de telespectatori. 

Adrian Hădean, Florin Scripcă şi Patrizia Paglieri sunt cei trei chefi care vor decide viitorul Masterchef al României.  Până să înceapă desfăşurarea culinară de forţă, i-am provocat la un exerciţiu gustos, pentru noi pe hârtie. Voi însă le puteţi încerca reţetele care pe noi ne-au convins.  

Cine ştie, poate în curând se va inventa şi hârtia cu miros de friptură, paste şi budincă astfel încât să vă livrăm direct aromele irezistibile.

Să vedem cine sunt cei trei juraţi MasterChef România şi ce drum au avut de parcurs până să ajungă la nivelul de Chef.

Chef Adrian Hădean

Adrian Hădean s-a făcut cunoscut în lumea exigentă a gastronomiei ca urmare a pasiunii, dedicării şi măiestriei sale culinare cu care şi-a fani, încă de la începuturile apariţiilor sale publice. Chef Adrian Hădean şi-a construit în ultimii 15 ani o bogată carieră în acest domeniu, timp în care a fost gazda mai multor emisiuni TV de profil, difuzate pe posturi locale şi naţionale.

Debutul în bucătăria profesionistă l-a făcut la 19 de ani, iar după patru ani apărea în prima sa emisiune culinară “Sare şi Piper”, urmată de multe alte apariţii televizate. Un an mai târziu, publică prima carte culinară, iar în 2004 îşi deschide în asociere primul restaurant.

În ultimii 5 ani, a făcut o serie de stagii de pregătire profesională în România, Europa (Spania, Franţa, Germania) şi Asia (Singapore, Malaezia, Thailanda).

În 2011 a propus şi implementat programul de responsabilitate socială “Farfurii curate”, care promovează alimentataţia sănătoasă în grădiniţele din Cluj-Napoca. Un an mai târziu, Chef Adrian Hădean publică a doua sa carte culinară “Reţete pentru un Crăciun în familie”.

În acelaşi timp, de aproape şapte ani, Adrian este proprietarul unuia dintre cele mai vizionate bloguri culinare din România, care îi poartă numele şi care în ultimii ani a adunat peste 15 milioane de vizitatori unici.

Chef Adrian Hădean demonstrează cu succes faptul că din pasiunea culinară se naşte excelenţa profesională.

Reţete recomandate de Chef Adrian Hădean:

Chef Florin Scripcă

Florin Scripcă, cunoscut şi sub numele de FOA, a pornit în propria călătorie culinară în urmă cu 14 ani, dar este pasionat de bucătărie de când se ştie.

În ultimii zece ani, Chef FOA a făcut schimb de experienţă în afara ţării, lucrând în bucătării ale unora dintre cele mai mari companii de catering, sau ale unor locaţii de prestigiu, care aveau una sau două stele Michelin, printre care se numără şi “Jamie Oliver’s Fabulous Feasts”, “La Cantine du Faubourg”, “rhubarb” sau “The Nut Tree Inn”.

Chef FOA face parte din echipa Flavours Food Design, având în subordine 8 bucătării, ele fiind unele dintre cele mai apreciate locaţii din Bucureşti: Biutiful, Biutiful By the Lake, Fratelli, Le Bistro si Willbrook Platinum Business & Convention Center.

Talentul său îmbinat cu pasiunea cu care intră de fiecare dată în bucătărie şi munca prin care reuşeşte să transforme preparatele în produse culinare foarte apreciate, îl fac un bucătar avangardist, abordând cu grijă atât un eveniment de 15 persoane, cât şi unul de 3000.

Poziţia sa în cadrul juriului MasterChef reprezintă pentru Chef FOA o nouă provocare prin prisma căreia abia aşteaptă să cunoască români talentaţi, cărora să le împărtăşească din experinţa sa şi alături de care să se distreze. Ştie că orice început poate fi dificil, iar el este pregătit să îi susţină pe cei dornici să se aventureze în bătălia gastronomică.

Chef FOA ne propune un desert care nu îngraşă  – budincă din seminţe chia cu lapte de cocos şi piure din fructe de pădure cu miere, orez cu lapte dar folosind orez brun cu lapte de migdale sau de cocos şi sirop de arţar. în general, multe din deserturi pot deveni mai sănătoase prin înlocuirea ingredientelor. De exemplu, în loc de zahăr alb rafinat, se pot îndulci cu miere, sirop de arţar sau chiar cu zahăr de cocos, sau cu zahăr rapadura sau muscovado. în loc de făina clasică albă, se poate folosi făina de migdale, făina din orez brun sau chiar făina din grâu spelta.

Reţetă recomandată de Chef FOA:

Chef Patrizia Paglieri

Supranumită şi Liza Minnelli, datorită asemănării cu celebra actriţă, Patrizia Paglieri este de origine italiană, din San Remo. Pasiunea sa pentru arta culinară s-a născut încă de mic copil, când în bucătăria bunicii, Patrizia descoperea secretele mâncărurilor tradiţionale din Liguria.

Mai târziu, ea ajunge să lucreze în restaurantul mamei sale, până la vârsta de 25 de ani. În România, se mută în anul 1999, împreună cu părinţii, şi nu după mult timp vor deschide prima afacere, un restaurant de familie în Buftea.

Acum, declară că în România se simte acasă, iar în Italia călătoreşte doar o dată pe an.

Astăzi, Patrizia este un Chef foarte apreciat şi un personaj cu adevărat efervescent. Cu o personalitate carismatică şi plină de viaţă, aceasta este însă dură în bucătărie, ridicând foarte mult standardele de calitate ale restaurantelor pe care le conduce.

Acasă, Patrizia este ajutată în bucătărie chiar de fiul său, Francesco, în vârstă de 17 ani şi mărturiseşte că dragostea pentru gătit este o tradiţie din familie.

Reţetă recomandată de Chef Patrizia Paglieri:

Recomandare video
Dr. Cazacu Corrado: simptome și tratament în boala parodontală (parodontoză)