Magda Pălimariu: “Sportul nu este o povară, este un stil de viaţă!”

A spus imediat DA! invitaţiei de a-şi face programul de sport în natură. Frumoasa prezentatoare de la Meteo, Pro TV, nu a avut niciodată nevoie să slăbească. Secretul ei: a făcut gimnastică în copilărie şi de atunci a integrat sportul în stilul de viaţă.
Magda Pălimariu: “Sportul nu este o povară, este un stil de viaţă!”

A spus imediat DA! invitaţiei de a-şi face programul de sport în natură. Frumoasa prezentatoare de la Meteo, Pro TV, nu a avut niciodată nevoie să slăbească. Secretul ei: a făcut gimnastică în copilărie şi de atunci a integrat sportul în stilul de viaţă.

CSÎD:Cât de des eşti întrebată despre starea vremii?

Magda Pălimariu: Sunt întrebată foarte des despre vreme, atât de necunoscuţi pe care îi întâlnesc în diverse locuri, cât şi de mulţi prieteni, care mă sună de fiecare dată când îşi plănuiesc vacanţe.

CSÎD: Eşti meteo sensibilă?

M.P.: Da, şi, din păcate, în ultima perioadă, ne confruntăm cu fenomene meteo care trec dintr-o extremă în alta, de la temperaturi ridicate la temperaturi foarte scăzute şi invers, ceea ce face ca organismul meu să se resimtă mai puternic decât li se întâmplă, probabil, altora.

CSÎD: Ce relaţie ai cu sportul?

M.P.: Sportul este o parte esenţială din viaţa mea şi îmi doresc să păstrez tot restul vieţii apetenţa pentru mişcare. Nu numai că mă ajută să mă menţin în formă, dar contribuie şi la buna funcţionare a inimii, a sistemului circulator, a plămânilor, ca să nu mai spun că este util şi în combaterea stresului.

CSÎD: Ai făcut gimnastică în copilărie?

M.P.: Îmi amintesc cu plăcere de perioada din copilărie în care am făcut gimnastică, se întâmpla atunci când eram în clasele primare. Am făcut antrenamente timp de aproximativ 2 ani, însă părinţii au decis că e prea solicitant pentru mine să continui să fac gimnastică în paralel cu şcoala.

CSÎD: Ai avut vreodată probleme cu greutatea?

M.P.: Nu am probleme în ceea ce priveşte menţinerea greutăţii mele, deşi trebuie să recunosc că uneori fac exces de dulciuri. Însă este la fel de adevărat faptul că respect “nevoia” corpului de a face mişcare şi de a fi hrănit echilibrat. 

CSÎD: Ai ţinut cure de slăbire? În ce au constat?

M.P.: Nu am ţinut niciodată cure de slăbire. În schimb, dacă mi-am dorit să scap de un kilogram, maximum două, am optat pentru un stil de alimentaţie disociată.

CSÎD: Care este alimentaţia ta, vara?

M.P.: Salate de toate felurile, legume, fructe proaspete consumate sub formă de fresh.

CSÎD: Îţi plac fructele? Care?

M.P.: Fructele sunt primele pe lista mea de alimente, iar preferatele mele sunt de departe cireşele, apoi pepenele roşu, piersicile şi ananasul.

CSÎD: Ce cuprinde coşul tău de cumpărături?

M.P.: Nelipsite din coşul de cumpărături sunt legumele care îmi dau energie şi mă fac să mă simt în formă: morcov, ţelină, ghimbir, sfeclă roşie, păstârnac, broccoli, roşii, plus magica lămâie, pe care o am mereu în casă. Coşul meu mai conţine lactate, cereale, peşte şi carne uşoară, seminţe de toate felurile – nuci, migdale, seminţe de in, de dovleac, de floarea-soarelui, toate crude, valeriană, rucola şi tot ce se poate combina în salate. Şi… cumpărăturile nu se pot încheia fără ciocolată.

CSÎD: Ai alimente pe care nu le consumi niciodată?

M.P.: Nu cred că există vreun aliment care să-mi displacă atât de tare încât să nu-l gust măcar. Dar pot să spun că există ceva ce consum zilnic: miere de albine.

CSÎD: Cum reuşeşti să te mobilizezi mereu să faci sport?

M.P.: Îmi place să fac sport, aşa că nu-mi este greu să mă mobilizez.

CSÎD: Cum îţi păstrezi calmul în situaţii delicate?

M.P.: Am învăţat că e foarte important să nu fii impulsiv în situaţii delicate şi să-ţi păstrezi un oarecare calm, iar pentru asta am un secret: îmi concentrez atenţia pe respiraţie şi astfel îmi dau timp să văd lucrurile dintr-o altă perspectivă. E felul meu de a-mi calma reacţia imediată.

CSÎD: Mergi la spa?

M.P.: Cine ar putea refuza un răsfăţ la spa? Eu, în niciun caz. Pentru mine, o zi de spa începe cu înotul în piscină. Urmează sauna şi apoi un masaj cu uleiuri esenţiale care tonifică pielea şi relaxează corpul. Printre tratamentele preferate se numără binecunoscutele împachetări pe bază de alge sau fructe exotice.

CSÎD: Cum îţi întreţii tenul?

M.P.: Aşa cum am grijă ca alimentaţia mea să fie echilibrată şi sănătoasă, tot aşa îmi îngrijesc şi tenul. Respect zilnic ritualul de demachiere, îl exfoliez de 2 ori pe săptămână, folosesc crema hidratantă dimineaţa şi seara, plus apă termală. Ocazional, la toate acestea adaug măşti din fructe proaspete sau miere.

CSÎD: Cum arată garderoba ta?

M.P.: Am o garderobă foarte colorată, însă vara îmi place să port foarte mult alb.

CSÎD: Ce sporturi practici vara?

M.P.: Vara e sezonul perfect pentru alergat dimineaţa, dacă s-ar putea pe plajă, ar fi ideal! Îmi place să şi dansez ori de câte ori am ocazia sau să mă plimb cu rolele şi cu bicicleta prin parc.

 

Foto credit: Adrian Stoicoviciu

Mădălina Drăgoi
Mădălina Drăgoi

Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy.

Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru care lucrau atât din punct ... citește mai mult

Cel mai nou articol Video:
Platou de post rapid de făcut și foarte sănătos