Iulia Vântur: “Fericirea ţine de atitudine”

La final de august, ne-am gândit că ar fi bine să ne păstrăm tonusul de peste vară şi să ne energizăm pentru toată toamna. Aşa că ne-am dat întâlnire cu Iulia Vântur, prezentatoarea Ştirilor dimineţilor de weekend de la PRO TV şi co-prezentatoarea emisiunii “Dansez pentru tine”.
27.08.2012
Iulia Vântur: “Fericirea ţine de atitudine”

La final de august, ne-am gândit că ar fi bine să ne păstrăm tonusul de peste vară şi să ne energizăm pentru toată toamna. Aşa că ne-am dat întâlnire cu Iulia Vântur, prezentatoarea Ştirilor dimineţilor de weekend de la PRO TV şi co-prezentatoarea emisiunii “Dansez pentru tine”.

Plină de energie şi bună dispoziţie, ne-a molipsit cu atitudinea, zâmbetul ei şi ne-a vorbit deschis despre sport, diete, relaxare şi proiectele care o fac să se simtă norocoasă.

CSÎD: Cum te pregăteşti pentru noul sezon al emisiunii “Dansez pentru tine?” Ţi-a lipsit în perioada de pauză?

Iulia Vântur: Mi-au lipsit atmosfera, energia emisiunii, adrenalina de vineri seara, colegii. Însă nu mai e mult şi începem un nou sezon, cel de-al treisprezecelea, sezonul norocos. 🙂 Eu mă simt norocoasă pentru că fac parte din acest proiect, care a schimbat atâtea destine, care a adus atâta bucurie, că am cunoscut oameni deosebiţi, de la care am avut multe de învăţat.

Abia aştept să începem, să aflăm noile poveşti ale concurenţilor, să ne reîntâlnim cu telespectatorii, care au fost alături de noi 6 ani şi cărora le mulţumim. Fără ei nu am fi împlinit visurile atâtor concurenţi. Eu sunt pregătită de start. Sper că şi voi 🙂

CSÎD: Ce presupune pentru un prezentator de televiziune să fie în formă maximă tot timpul?

I.V.: Să fie bine cu el în primul rând – psihic, fizic, sufleteşte; să emane o energie bună, pe care s-o împărtăşească celor din jur, să fie informat şi, mai ales, să-i placă ce face, să se implice cu totul în ceea ce face. Pauza din primăvară mi-a dat răgaz să mă ocup mai mult de mine, să citesc mai mult, să experimentez, să fac mai mult sport, să mă ocup de pasiunile mele. E foarte important pentru echilibrul fiecărei persoane.

CSÎD: Cum reuşeşti să fii energică, veselă, zâmbitoare având în vedere programul solicitant?

I.V.: Viaţa trebuie primită cu zâmbetul pe buze. Zâmbeşti, primeşti un zâmbet înapoi! Oamenii din jurul meu s-au învăţat cu mine zâmbind. Am şi zile mai proaste, triste, însă am învăţat că totul are un scop, nimic nu apare întâmplător, din fiecare situaţie învăţ ceva. Într-o astfel de zi, când uitasem să zâmbesc, un angajat al unei benzinării mi-a spus „dumneavoastră zâmbeaţi mereu, de ce nu şi acum?

Tot ce vreau de la dumneavoastră e un zâmbet!” Omul acela mi-a schimbat ziua şi îi mulţumesc. M-am simţit atât de rău pentru că l-am privat şi pe acel om de un gest atât de simplu, firesc, doar pentru că eu am ales să fiu tristă în acea zi. De atunci mi-am promis să zâmbesc. Nu e un rol, e doar o atitudine. Iar fericirea ţine de atitudine.

CSÎD: Care sunt alimentele care te energizează?

I.V.: Salatele, sucul proaspăt de morcov, sfecla, cicoarea.

CSÎD: Ce dietă adopţi dacă vrei să slăbeşti câteva kilograme?

I.V.: Dieta “exerciţii fizice susţinute” în primul rand. J Foarte importantă este şi alimentaţia. Dacă vreau să scap de câteva kilograme, nu mă ating de dulciuri, sucuri de orice fel, consum multă apă şi mănânc salate, fie de fructe, fie de legume.

De ceva vreme am descoperit dieta de dezintoxicare, doar din sucuri făcute din legume şi fructe, o dietă benefică pentru organism, care se ţine de 2 ori pe an. În timp, am învăţat să mănânc sănătos, aşa că nu am nevoie de diete drastice.

CSÎD: Ce alimente calorice consumi ocazional şi cum faci ca acestea să nu se depună?

I.V.: Îmi plac deserturile: îngheţata, panacota, în general prăjiturile cu cremă albă mi se par delicioase. Ar fi păcat să mă privez de ele. Însă când ştiu că m-am răsfăţat cu asemenea bunătăţi, fac mai multă mişcare.

CSÎD: Ce sporturi practici acum? Mersul pe bicicletă şi badmintonul însoţesc şedinţele clasice de antrenament la sală?

I.V.: Mersul pe bicicletă şi badmintonul sunt atât de plăcute încât nici nu le trec în categoria activităţilor ce necesită vreun mare efort. La fel şi dansul, înotul. Sunt modalităţi de relaxare, care din fericire, antrenează şi corpul.

Mai solicitantă este sala de sport. Aproape în fiecare zi, fac exerciţii acasă, după un program de pe internet –  8 minute pentru fiecare grupă musculară. Sunt foarte eficiente şi energizante. Vi-l recomand! În plus, am multe DVD-uri de fitness acasă, cu ajutorul cărora mă antrenez. E mult mai comod!

CSÎD: Şedinţele de bellydance sunt secretele unui abdomen de invidiat şi ale graţiei atât de importante pentru orice femeie?

I.V.: Bellydance-ul este un stil de dans ce lucrează cu feminitatea, graţia, senzualitatea unei femei. În plus, antrenează toate grupele musculare şi necesită autocontrol mai mult decât alte stiluri.

CSÎD: La ce terapii de înfrumuseţare apelezi în mod regulat? Eşti adepta tratamentelor naturiste?

I.V.: De-a lungul timpului, am încercat tot felul de terapii cosmetice, corporale – împachetări, măşti în saloane, însă nu am abonament lunar. Am grijă să-mi curăţ foarte bine tenul şi corpul cu produse abrazive şi să-mi hidratez pielea.

Mai aplic măşti preparate în farmacii, saloane sau naturale, pe care le folosesc acasă. Foarte importantă este alimentaţia. „Frumuseţea vine din interior” nu se referă doar la frumuseţea sufletească.

CSÎD: Cum îţi îngrijeşti părul?

I.V.: Pentru păr, am testat aproape toate tratamentele, măştile şi uleiurile de care am auzit. Părul blond necesită mult mai multă atenţie, mai ales când este supus unor tratamente agresive şi styling-ului excesiv. Folosesc regulat ulei de argan, migdale, măsline, ricin pentru rădăcină, măşti cu caviar etc.

CSÎD: Ai împrumutat şi păstrat reţete şi ritualuri de îngrijire din locurile pe care le-ai vizitat până acum?

I.V.: În India, am aflat pentru prima dată de hair spa, un concept cu care noi nu suntem obişnuiţi. Ei acordă foarte mare importanţă podoabei capilare, iar rezultatele se văd. Toate indiencele au un păr superb, sănătos, bogat, pentru că folosesc uleiuri calde şi mirodenii cu care îşi masează scalpul.

Uleiul de cocos este foarte bun de exemplu şi pentru păr şi pentru piele. Tot acolo am aplicat pe faţă şi corp aloe vera pură. Din păcate, aici nu le avem la îndemână, însă  mierea de albine şi fructele sunt accesibile tuturor.

CSÎD: Cum te-au marcat India şi în general Asia în privinţa stilului de viaţă?

I.V.: Călătoria în Asia, în India în special, m-a adus mai aproape de mine. Am învăţat să-mi acord mai mult timp, mai multă atenţie, să mă preocup mai mult de sănătate, de corp, de minte şi de suflet, să mă ocup de lucruri mărunte, dar foarte importante pentru echilibrul, liniştea interioară, care mă fac fericită.

De la unii oameni întâlniţi acolo am învăţat să fiu mai tolerantă, mai răbdătoare, să primesc totul ca pe un dar-lecţie, să fiu recunoscătoare.
 

CSÎD: Ce atitudine ai faţăă de corpul tăău: eşti mulţumităă de ceea ce vezi în oglindăă? Ai vrea să schimbi ceva la tine?
I.V.:
Mă simt bine în pielea mea. Am învăţat că fiecare are ceva particular, care îl face special. (Perfecţiunea este o provocare până într-un punct, dar poate fi periculoasă sau foarte plictisitoare).

Asta nu mă împiedică să lucrez mai mult la sală, în primul rând, pentru a-mi menţine un corp sănătos şi pentru a primi bonus un aspect frumos. 🙂

“Cu zâmbetul am deschis televizoarele”

CSÎD: Operaţiile estetice au devenit ceva obişnuit în lumea showbizului de pretutindeni. Crezi căă îmbătrânirea naturalăă, fără retuşuri mai poate avea succes în faţa avalanşei de proceduri mai mult sau mai puţin invazive?

I.V.: Vrem, nu vrem, trebuie să acceptăm că timpul trece, că lasă urme. E o luptă inutilă dacă ne încrâncenăm şi vrem să arătăm la 50 ca la 20 de ani, părem chiar caraghioşi. Este important să ştim să îmbătrânim frumos, ţine tot de atitudine şi de importanţa pe care o acordăm sănătăţii, în primul rând.

CSÎD: Cât de riguroasă eşti în privinţa sănătăţii? Mergi regulat la medic?

I.V.: Da, sunt cu analizele la zi. Cel mai des merg la stomatolog.

CSÎD: Cât de important este pentru tine un zâmbet sănătos şi cât de mult te-a ajutat în viaţa personalăă şi profesională o bună igienă orală?

I.V.: Nu mă pot lăuda cu o structură genetică impecabilă, însă am acordat mare importanţă igienei şi sănătăţii orale încă din copilărie. Medicul stomatolog mi-a devenit chiar prieten. Este foarte important. Chipul şi zâmbetul cuiva reprezintă primul contact în relaţiile interumane. Zâmbetul este, aşadar, esenţial.

Un simplu zâmbet te poate cuceri. Pentru mine, a fost un atu, atât în viaţa personală, dar mai ales pe plan profesional. Cu zâmbetul am deschis televizoarele. 🙂 Aşa cum am mai spus, un zâmbet poate schimba starea, ziua cuiva. Un zâmbet frumos place oricui, indiferent de nivelul social, religie, naţionalitate, orientare politică. E limbajul universal care apropie oamenii şi care îi face mai buni.

CSÎD: Ştim că ţi-ai dorit mult să porţi tricoul de campanie “Zâmbeşte România” pe coperta revistei noastre. De ce?
I.V.: Mi-a plăcut mult această iniţiativă şi mi-am dorit să mă alătur. Are unul dintre cele mai frumoase sloganuri, „Zâmbeşte România”. Sănătatea orală ţine de educaţie, în primul rând.

Astfel de acţiuni ne ajută să conştientizăm că toate sunt într-o strânsă legătură şi cât de importantă este sănătatea. Un corp sănătos şi o minte sănătoasă se văd într-un singur zâmbet, aparent banal. Această acţiune are un scop dublu: sănătatea fizică, dar şi psihică, emoţională a populaţiei. Suntem atât de stresaţi, încât uităm de noi şi de cei din jur, uităm să mai zâmbim. Aşa că  „Zâmbeşte România!” 🙂

“Am puţini prieteni, dar buni”

CSÎD: Ai trecut printr-o despărţire mediatizată, tabloidele îţi alocă în continuare spaţii largi, cu alte cuvinte eşti mereu “sub lupă”. Cum faci faţă acestui stil de viaţă?

I.V.: Cu zâmbetul pe buze. 🙂 Mă amuză când văd că alţii îmi ştiu viaţa, stările, sentimentele, mai bine decât mine.

CSÎD: Ce te mobilizează săă mergi mai departe?
I.V.: Darurile pe care le-am primit până acum, experienţele prin care am trecut, oamenii dragi, cei de la care am învăţat şi visurile mele.

CSÎD: Care sunt secretele unei relaţii de prietenie cu fostul iubit?
I.V.:
Prietenia este greu de obţinut în această societate. Atunci când ai dobândit-o, e păcat să o pierzi. Am puţini prieteni, dar buni, pe care mă pot baza, în care am încredere, în faţa cărora nu mi-e teamă 
să-mi deschid sufletul. Pe aceia îi preţuiesc şi-i păstrez în suflet. Printre ei este şi Marius.

Citeşte şi: Ei sunt yoghinii VIP din România

Iulia Vântur, îndrăgostită de dansul din buric

Iulia Vântur se menţine prin dans, fitnes, înot şi yoga

 

 

 

Tags:
Beatrice Osanu
Beatrice Osanu
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ... citește mai mult
A apărut numărul de septembrie GLAMOUR!
A apărut numărul de septembrie GLAMOUR!
Recomandare video
Tenul gras: îngrijire, curățare, ingrediente pe care să le folosești