Iulia Vântur: “Cum să-ţi păstrezi energia şi motivaţia”

Sportul disciplinează. La fel şi meditaţia. Ordonează viaţa. De asta ne-a convins Iulia încă o dată.Este important să ne setăm mintea pe coordonatele corecte, iar trupul şi spiritul vor da imediat semnale pozitive.

Sportul disciplinează. La fel şi meditaţia. Ordonează viaţa. De asta ne-a convins Iulia încă o dată.

Este important să ne setăm mintea pe coordonatele corecte, iar trupul şi spiritul vor da imediat semnale pozitive.

La fel şi cei din jur. Despre cum să-ţi păstrezi energia şi motivaţia şi despre noua ei pasiune – echitaţia – în cele ce urmează.

CSÎD: Ce mai faci în ultima vreme?

Iulia Vântur: Bine fac, mulţumesc! Atunci când faci bine, acel “bine” ţi se întoarce, poate nu chiar din acelaşi loc însă nimic nu rămâne “nerăsplătit”. Măcar motivul acesta poate ne impulsionează, pe fiecare dintre noi, să încercăm să facem, să spunem şi să gândim pozitiv.

CSÎD: Ultima oară când ai apărut pe coperta Ce se întâmplă, doctore? tocmai reveniseşi din India. Şi atunci ca şi acum afişai un zâmbet cald şi multă pace. Ce se întâmplă acolo?

I. V.: Vacanţele petrecute acolo mă încarcă, îmi aduc o stare de bine, de linişte, echilibru, poate şi pentru că îmi iau o pauză, în care las stresul cotidian deoparte. E un loc cu care vibrez energetic, în care îi dau răgaz sufletului meu, mă hrănesc spiritual, psihic şi chiar fizic, fac mişcare în aer liber, yoga, meditaţie, sală. Mi-am făcut prieteni acolo, am deja locurile, activităţile preferate, sunt mereu primită cu căldură. În ultima vacanţă, am participat la o nuntă tradiţional indiană, ca în poveşti. Este o experienţă memorabilă. Ritualurile, aranjamentele, ţinutele mirilor sunt adevărate operă de artă. Fiecare zi petrecută în India aduce o nouă poveste, lecţie, înţelegere, tocmai prin diferenţele de percepţie, cultură şi tradiţie.

CSÎD: Gastronomia indiană este printre cele mai colorate şi variate din lume. Ce preparate pe gustul tău ai găsit?

I. V.: Multe: palak paneer, daal, aloo gobi, chicken byriani sunt câteva dintre ele. Îmi place mâncarea indiană, dacă nu este preparată foarte spicy. Bucătăria indiană are istorie. Dinastia mongolă a adus în India reţete îndelung studiate. E o artă să ştii că combini atâtea condimente într-un singur fel de mâncare.

CSÎD: Nu eşti vegetariană, dar nici nu abuzezi de carne. De ce? Ce mănânci într-o săptămână?

I. V.: Îmi plac mai mult legumele, lactatele, peştele, fructele de mare. Mă simt bine consumând alimente mai uşoare. Însă când fac efort fizic intens, antrenamente susţinute, consum proteine, inclusiv carne roşie. Organismul, muşchii au nevoie de acest suport proteic. Încerc să am o alimentaţie variată, echilibrată, nu-mi refuz nimic însă cu limită.

CSÎD: Ai o piele absolut superbă. Care este secretul ei?

I. V.: Mulţumesc. Mi-a plăcut mereu să am grijă de mine. Ăsta e răsfăţul femeilor. Dimineaţa şi seara mă demachiez cu mare grijă, îmi hidratez tenul şi restul corpului, fac peeling măcar o dată pe săptămână, aplic anumite măşti. Mierea este un bun hidratant pentru piele. 

CSÎD: Câtă apă bei într-o zi?

I. V.: Consum aproape 2 litri de apă plus alte lichide – ceai, limonadă.

CSÎD: Care sunt lecţiile de viaţă pe care le-ai primit în 2014?

I. V.: “Câteodată trebuie să renunţi la ceva “vechi” pentru a lăsa “noul” în viaţa ta”. Am învăţat să fiu mai tolerantă. Am învăţat să am răbdare.Am învăţat să las lucrurile să-şi urmeze cursul firesc. Am învăţat  să acord mai multă atenţie oamenilor cu o viziune diferită de a mea, de acolo au venit multe învăţăminte.

CSÎD: Ce rezoluţii ai pentru 2015?

I.V.: Să pun suflet în tot ce voi alege să fac.

CSÎD: Cât de des faci sport?

I.V.: De 3-4 ori pe săptămână.

CSÎD: Cum îţi menţii motivaţia pentru sport?

I.V.: Sănătatea este principala motivaţie, apoi aspectul fizic. Când fac mişcare am tonus bun, sunt mai veselă, mai optimistă, organizată, mănânc mult mai sănătos. Vin multe beneficii, la pachet cu mişcarea.

CSÎD: Ai perioade în care acumulezi kilograme în plus? De ce se întâmplă asta? Cât de repede iei măsuri?

I.V.: Perioadele foarte aglomerate, în care nu am timp să-mi respect mesele, să fac sport îndeajuns, aduc şi kilograme în plus însă mă auto-sesizez repede, iau măsuri şi revin la forma obişnuită.

CSÎD: Cât de des te cântăreşti?

I.V.: Nu mă cântăresc. Pentru mine nu sunt importante kilogramele ci forma mea fizică.

CSÎD: Cum este să fii pe scena teatrului?

I.V.: De fiecare dată este diferit. Pe scena de teatru am avut parte de emoţii, trăiri cu adevărat intense. Mi-a adus mult mai multă bucurie decât îmi imaginam. Acolo trăieşti prezentul, cu toate simţurile, trebuie să te abandonezi iar această senzaţie este minunată. Pentru mine, provocarea cea mai mare a fost să uit de mine, să uit cine sunt, cu ce mă ocup.

CSÎD: Ce simţi atunci când publicul este în faţa ta şi nu în faţa unui televizor?

I.V.: Simt energia publicului. E un schimb continuu de energie, de emoţii, care mă hrăneşte. Publicul îţi răspunde în tăcere, e o comunicare frumoasă. Asta cred că este răsplata celui care se află pe scenă, simte răspuns la ceea ce împărtăşeşte.

CSÎD: Unde te putem vedea la teatru?

I.V.: La sfârşitul lunii ianuarie, revenim la Teatrul Metropolis, cu piesa “Lautrec la bordel”, în regia lui Horaţiu Mălăiele.

CSÎD: Echitaţia este noua ta pasiune. Cum descrii prima ora de călărie?

I.V.: Prima oră a fost una la pas, cu un uşor galop, în care am încercat să înţeleg poziţia corectă şi ritmul calului. Destul de dificil pentru că instructorul ştia doar câteva cuvinte în engleză. Poate că a fost mai bine, pentru că astfel, am fost mult mai atentă să descopăr reacţiile calului, la mişcările, acţiunile mele. Însă acest sport m-a cucerit atunci când am reuşit să mă sincronizez cu calul, să zburdăm în acelaşi ritm.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi
Mădălina Drăgoi
Senior Editor și Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile ... citește mai mult
Recomandare video
Cancerul de sân la femeile tinere: ce e de făcut?