Elvira Deatcu: Nu am tinut niciodata diete

Actrita din serialul “Pariu cu viata” de la PRO TV, care va avea un episod special de Craciun, face parte din categoria celor pentru care alimentele si cosmeticele naturale sunt deja obisnuinta. Recunoaste insa ca are o mica slabiciune: ciocolata.
Elvira Deatcu: Nu am tinut niciodata diete
Elvira Deatcu: Nu am tinut niciodata diete

Actrita din serialul „Pariu cu viata” de la PRO TV, care va avea un episod special de Craciun, face parte din categoria celor pentru care alimentele si cosmeticele naturale sunt deja obisnuinta. Recunoaste insa ca are o mica slabiciune: ciocolata. Dar poate ca dulcele cel mai popular din lume este secretul Tanticai, personajul pitoresc din serialul al carui sezon 2 se va difuza in 2012.

CSID: Am vazut in emisiunea noastra de la PRO TV ca esti un exemplu de viata sanatoasa. Cand ai inceput sa-i respecti principiile?

Elvira Deatcu: Eu sunt o persoana echilibrata, in general, dar cred ca aparitia copiilor m-a responsabilizat si mai mult. E important ca ei sa fie ajutati sa-si formeze deprinderi de viata sanatoase inca de cand sunt mici.

CSID: Care sunt regulile de la care nu te abati niciodata?

E.D.: Mancam fructe doar intre mese, niciodata dupa, bem foarte multa apa plata (cel mic inca nu intelege de ce nu e bine sa faca asta imediat dupa masa), incercam sa nu mai asociem carnea cu cartofii sau orezul. Nu reusim de fiecare data, cred ca e un obicei adanc inradacinat in gena romanului.

CSID: Cum ai reusit sa-ti convingi copiii si sotul sa traiasca dupa aceleasi principii?

E.D.: Multe dintre obiceiurile bune le-am dobandit dupa casatorie (in studentie era cam complicat si destul de lipsit de importanta sa am 3 mese principale). Iar copiii au si acum momente de revolta, iar noi adultii (parinti sau bunici), cedam! Nu e usor!

CSID: Cum ai scapat de kilogramele in plus de dupa nastere?

E.D.: Treptat, pentru ca i-am alaptat pe amandoi (pe Luca un an, iar pe Filip un an si doua luni). Nu am tinut niciodata diete, dar imediat dupa ce i-am intarcat, am inceput sa fac sport.

CSID: Tot mai multe persoane isi cumpara astazi alimentele de la producatori pentru ca nu au adaosuri si nu sunt crescute artificial. Te conformezi acestui trend?

E.D.: Copiii mei au stat pana acum in fiecare vara in satul bunicilor mei, in Bistrita, si-au mancat numai ce cumparau ai mei de la tarani (cu exceptia unora dintre fructe). In Bucuresti, e un pic mai complicat, dar reusim sa luam cateva produse de baza direct de la producator.CSÎD: Ce conţine un mic-dejun sănătos în familia voastră?

E.D.: Cereale, lapte (iaurt), seminţe, fructe proaspete (atunci când nu avem suc proaspăt de portocale), ulei de măsline, ouă fierte, brânzeturi, pâine prăjită.

CSÎD: Cum decurge o zi din viaţa ta şi cum reuşeşti să faci faţă programului de filmări de la “Pariu cu viaţa” şi de la teatru?

E.D.: La “Pariu cu viaţa”, filmez 2 zile pe săptămână şi am avut de curând o premieră la teatru. Începem o serie de deplasări cu acest nou spectacol, deci am parte de zile pline şi mă bucur pentru asta!

CSÎD: Cum procedezi când ai zile încărcate şi nu poţi ajunge la sport?

E.D.: Din cauza programului din ultima perioadă, nici nu am ajuns, dar nu intru-n panică. Încă!

CSÎD: Cum te ajută în profesie acest stil de viaţă echilibrat?

E.D.: Ar fi şi mai echilibrat dacă n-aş mai mânca atâtea dulciuri, dar nu cred că voi renunţa vreodată la ciocolată, de exemplu! Oricum, în această profesie, e foarte important să încerci să ai o viaţă echilibrată.

CSÎD: Te apropii de vârsta de 40 de ani. Cum s-a schimbat de-a lungul timpului ritualul tău de îngrijire şi înfrumuseţare?

E.D.: S-a schimbat, dar nu dramatic. Încerc să fac mai des tratamente faciale şi cumpăr creme speciale pentru anumite zone ale feţei.

CSÎD: Resimţi machiajul ca pe o corvoadă după atâţia ani de actorie?

E.D.: Nu, pentru că atunci când nu filmez, evit să mă machiez prea des.

CSÎD: Ai vreun model de frumuseţe şi viaţă echilibrată care te inspiră?

E.D.: Prima pe listă e mama, pentru că şi-a păstrat prospeţimea şi naturaleţea fără să apeleze la tot felul de trucuri. Şi cred cu tărie în lumina care vine din interior, din cunoaştere, şi nu din frumuseţea tenului.

CSÎD: Ce părere ai despre cosmeticele naturale? Le-ai încercat, le eşti fidelă?

E.D.: Ani de zile am folosit o cremă preparată de soacra mea, în laboratorul ei (fără conservanţi, fără parfum). Este evidentă opţiunea mea pentru produsele naturale.

CSÎD: Cât investeşti lunar în ritualurile de înfrumuseţare? Mergi la spa?

E.D.: Cred că nu atât de mult pe cât ar trebui! Mai întrebaţi-mă după ce împlinesc 40 de ani!

CSÎD: Care sunt destinaţiile tale favorite de vacanţă? Includ răsfăţul în centre de înfrumuseţare?

E.D.: Destinaţia preferată este marea de oriunde şi oricând. Şi acolo mă simt oricum răsfăţată! Dacă ar fi un spa unde pot intra cu copiii de gât, poate aş merge…

CSÎD: Ce rol are hidratarea în viaţa ta?

E.D.: Cel mai cel dintre toate. Beau cel puţin 3 litri de apă plată pe zi.

Citeste si: Elvira Deatcu arata impecabil la aproape 40 de ani. Afla aici cum se mentine!

 

Beatrice Osanu
Beatrice Osanu
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ... citește mai mult
Cel mai nou articol Video:
Dr. Diana Ionescu: laserul în parodontoză și alte afecțiuni stomatologice