Celebrităţi care suferă de diabet

Boala nu iartă pe nimeni, spune o vorbă din popor, iar cei bogaţi, frumoşi sau faimoşi sunt egalii celorlalţi când vine vorba de îmbolnăvire.
16.11.2012
Celebrităţi care suferă de diabet

Boala nu iartă pe nimeni, spune o vorbă din popor, iar cei bogaţi, frumoşi sau faimoşi sunt egalii celorlalţi când vine vorba de îmbolnăvire. Iată câteva celebrităţi care suferă de diabet şi care ar putea fi un exemplu pentru ceilalţi în privinţa modului în care îşi gestionează suferinţa.

Pe 14 noiembrie a fost Ziua Mondială a Diabetului, moment în care autorităţile medicale şi-au dorit să atragă atenţia asupra importanţei prevenţiei şi controlului eficient al bolii, în condiţiile în care aceasta afectează peste 346 de milioane de oameni la nivel mondial. Printre milioanele de suferinzi de diabet din întreaga lume se numără şi câteva celebrităţi care nu-şi ascund suferinţa, tocmai pentru a încerca să conştientizeze cât mai multă lume asupra pericolului acestei afecţiuni.

Halle Berry a fost diagnosticată cu diabet de tip I la vârsta de 23 de ani, după ce a intrat în comă în timp ce se afla pe platoul de filmare. Astăzi, actriţa este extrem de atentă la alimentaţie şi face mişcare în mod regulat. Pe lângă acestea, Halle îşi testează constant glicemia şi îşi face injecţii cu insulină.


Salma Hayek a fost diagnosticată cu diabet gestaţional pe când era însărcinată cu fetiţa ei, Valentina. Diabetul gestaţional se instalează la unele femei gravide din pricina faptului că organismul este incapabil să secrete insulină suficientă pentru a menţine nivelul glicemiei în limite normale. De obicei, glicemia creşte între săptămânile 22 şi 28 de sarcină, însă de cele mai multe ori, diabetul gestaţional dispare de la sine după naştere. În acelaşi timp însă, poate creşte riscul de diabet de tip II.


Elizabeth Perkins, actriţa din „Big” şi „Weeds,” a fost diagnosticată cu diabet de tip I în 2005. Ea recunoaşte că la început a refuzat să creadă că suferă de această boală, luându-şi medicamentele pe ascuns pentru ca ceilalţi să nu afle nimic despre boala ei. În prezent, nu doar că şi-a acceptat boala, însă s-a asociat cu Sanofi US pentru a participa la campania „Diabetes Co-Stars”, o acţiune ce-şi doreşte să ajute toţi bolnavii de diabet să-şi înţeleagă mai bine boala şi să acţioneze în beneficiul lor.

Citeşte şi: Ridicaţi greutăţi dacă vreţi să preveniţi diabetul şi bolile cardiovasculare

Porumbul previne diabetul

Hiperparatiroidismul primar, locul 3 după diabetul zaharat şi disfuncţiile tiroidiene

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Elena Nistor

Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ... citește mai mult

Recomandare video
Anevrismul de aortă ascendentă: simptome și tratament