Cele mai zgârcite vedete…

Câştigă milioane de dolari şi, totuşi, se uită la fiecare cent cheltuit. Motivul? Cei mai mulţi au fost extrem de săraci în timpul copilăriei, iar amintirile încă îi tulbură foarte tare. Altfel nu se explică cum fac economii chiar şi la o banală periuţă de dinţi.
Autor: Andreea Groza
Cele mai zgârcite vedete…

Câştigă milioane de dolari şi, totuşi, se uită la fiecare cent cheltuit. Motivul? Cei mai mulţi au fost extrem de săraci în timpul copilăriei, iar amintirile încă îi tulbură foarte tare. Altfel nu se explică cum fac economii chiar şi la o banală periuţă de dinţi.

Să vorbim puţin despre generaţia tânără. Kirsten Dunst, spre exemplu, face mulţi bani din rolurile pe care le interpretează. Domnişoara însă îşi ţine contabilitatea strict.

Aşa că atunci când merge la supermarket îşi alege cele mai ieftine periuţe de dinţi, cea mai ieftină hârtie igienică sau cele mai ieftine prosoape pe motiv că şi produsele ieftine sunt la fel de bune în cazul acestor articole.

“Când îmi cumpăr orice fel de consumabil, am grijă să aleg versiuni ieftine pentru că nu are rost să arunc banii pe geam”, spune ea. A deprins această atitudine încă de când era adolescentă şi părinţii îi numărau fiecare cent cheltuit pentru îngrijirea personală.

Cu Britney Spears lucrurile stau diferit. Şi ea se înscrie printre artiştii care câştigă foarte bine, dar Britney se pare că face economie nu doar la bani, ci şi la regulile de politeţe.

În timp ce îşi parca maşina în faţa unui restaurant luxos, Britney a aruncat valetului câţiva cenţi pe jos, spunându-i că acela este bacşişul lui.

Scena a fost filmată de un trecător şi a ajuns în presa de scandal. Şi uite aşa am mai descoperit o zgârcită, dar şi o persoană cu o educaţie precară.

Şi The Rock/Dwayne Johnson  se înscrie în categoria celor care mai au de învăţat la capitolul educaţie şi care îşi monitorizează fiecare cent. Într-o dimineaţă, şi-a dorit o friptură suculentă, iar restaurantul lui preferat nu deschisese încă.

L-a sunat pe proprietar şi l-a rugat să îl servească. Dorinţa i-a fost imediat îndeplinită, că doar vorbim de un star. După ce s-a îndopat bine cu friptura dorită, uriaşul a plecat din restaurant lăsând bacşişul colosal de 5 dolari pentru tot deranjul produs.

Apropo, anul acesta a fost introdus de revista Forbes în top 10 al celor mai bogaţi actori de la Hollywood, deci nu vorbim de o persoană care câştigă 200 de dolari pe lună şi care trebuie să îşi drămuiască orice bănuţ.

Şi un alt tânăr din showbiz care se poate lăuda cu o viaţă mai mult decât decentă se înscrie la capitolul mari zgârciţi. Usher merge des cu prietenii la restaurant şi îi pune pe aceştia să îi plătească consumaţia.

Dacă se vede însă nevoit să îşi achite singur nota de plată, îşi pune autograful pe factură şi pleacă. Până acum, nici un patron de restaurant nu a chemat poliţia, deşi ar fi putut s-o facă fără probleme.

El îşi justifică acest comportament prin faptul că întotdeauna i s-a părut scump să mănânce la restaurant. Apropo, în copilărie, nu a intrat nici măcar o dată într-o astfel de locaţie. Dar haideţi să nu ne referim doar la generaţia tânără. Să luăm un monstru sacru al rock-ului mondial.

Mick Jagger are o avere cu adevărat colosală, obţinută în aproape 40 de ani de scenă în care a vândut mai mult de 1 miliard de albume împreună cu trupa The Rolling Stone. Ce face această legendă vie când merge să mănânce într-o seară în oraş? Să spunem că alege, evident, cea mai bună masă, cele mai scumpe delicatese din meniu.

În plus, apare şi cu un cârd de prieteni. Ce se întâmplă după ce primeşte nota de plată? Nu lasă niciodată bacşiş. În Statele Unite, 10% din consumaţie reprezintă onorariul chelnerilor şi suma se pune pe chitanţă de obicei.

Mick Jagger nu lasă nici măcar 10 dolari celor care i-au servit masa, ce să mai vorbim de 10% din consumaţie?

Şi să încheiem apocaliptic cu Tiger Woods, cel mai bogat sportiv al tuturor timpurilor.

El nu are niciodată bani cash în buzunar. Iar dacă iese cu vreo fată, aceasta se vede obligată să-i plătească orice… consumaţie!

Citeşte şi: Faţa nevăzută a Victoriei Beckham

Sylvester Stallone amendat pentru că a speriat liliecii

Vedete care au devenit mame după 40 de ani

Cel mai nou articol Video: