Angelina Jolie, scrisoare emoţionantă despre lupta mamei sale cu cancerul de sân

Angelina Jolie şi-a făcut preventiv dublă mastectomie după ce testele genetice arătau că era predispusă la cancer de sân.
Angelina Jolie, scrisoare emoţionantă despre lupta mamei sale cu cancerul de sân
FOTO: Hepta / Angelina Jolie, scrisoare emoţionantă despre lupta mamei sale cu cancerul de sân

Angelina Jolie întotdeauna a fost sinceră în privinţa familiei sale, în special a luptei cu cancerul la sân pe care femeile din viaţa ei au dus-o, dar şi în privinţa experienţei sale cu această boală nemiloasă.

Într-o scrisoare emoţionantă scrisă în Time, publicaţie pentru care actriţa îşi lasă semnătura, Angelina Jolie vorbeşte deschis despre tragedia prin care a trecut când şi-a pierdut mama, bunica, dar şi procedura preventivă pe care a suferit-o.

”Pur şi simplu simt că am făcut alegeri pentru a-mi îmbunătăţi şansele de a-mi vedea copiii crescând ca adulţi, dar şi pentru a-mi întâlni nepoţii”, a scris actriţa legat de decizia pe care aluat-o de a trece printr-o dublă mastectomie, iar ulterior de a-şi scoate ovarele şi trompele uterine. ”Speranţa mea este să fac parte din viaţa loc cât mai mult timp şi să fiu alături de ei”.

Actriţa în vârstă de 44 de ani, care interpretează rolul lui Maleficent, ”naşa cea întunecată” a Aurorei, are şase copii împreună cu fostul ei soţ, Brad Pitt: Maddox (18 ani), Pax (15 ani), Zahara (14 ani), Shiloh (13 ani) şi gemenii Knox şi Vivienne în vârstă de 11 ani.

”Timp de un deceniu am trăit fără mamă. Şi-a cunoscut doar câţiva dintre nepoţi şi de cele mai multe ori se simţea prea rău ca să se poată juca cu ei”, a continuat Jolie. ”Este greu pentru mine să cred că orice în viaţa asta este ghidat de divinitate când mă gândesc cât de mult s-ar fi bucurat (n.r.- copiii) să beneficieze de timpul ei, de protecţia, dragostea şi graţia ei. Mama mea s-a luptat cu această boală timp de 10 ani şi a reuşit să ajungă la vârsta de 50 de ani. Bunica mea a murit la 40. Sper că alegerile mele să-mi permită să trăiesc mai mult”, mărturiseşte Angelina Jolie.

Mama actriţei a murit de cancer de sân şi cancer ovarian în 2007, la vârsta de 56 de ani. În anul 2013, mătuşa actriţei a pierdut şi ea lupta cu aceeaşi boală, în acelaşi an în care Jolie a decis să facă dubla mastectomie, decizie pe care a luat-o în urma testelor genetice care arătau mutaţii genetice BRCA1, predispusă la rândul ei să sufere de cancer de sân. Doi ani mai târziu, cancerul ovarian a speriat-o pe câştigătoarea Premiului Oscar, luând astfel decizia de a-şi scoate ovarele şi trompele uterine.

”Lumea mă întreabă şi cum mă simt în privinţa cicatricilor pe care le port. Eu cred că acestea ne amintesc de ceea ce am ajuns. Sunt parte din ceea ce ne face unici. Diversitatea este unul dintre cele mai frumoase lucruri despre existenţa umană. Cele mai grele cicatrici sunt de cele mai multe ori invizibile, se află în minte”, adaugă actriţa.

Recent, Angelina Jolie a făcut o vizită Insitutului Curie, un centru din Franţa care luptă împotriva cancerului, acolo unde a petrecut timp alături de pacienţii tineri şi familiile lor şi, totodată, i-a întâlnit pe medici pentru a discuta ultimele descoperiri în cercetările pentru cancerul de sân şi cancerul ovarian.

”Toţi pacienţii pe care i-am întâlnit la Institutul Curie au spus că cel mai mare sprijin a venit din partea persoanelor dragi, fiind cel mai important factor pentru a face faţă în lupta cu boala. Am învăţat că atunci când vorbim despre sănăttatea femeilor, sfaturile medicale sunt doar o mică parte a imaginii de ansamblu”, explică actriţa. ”Sănătatea mentală şi emoţională, dar şi siguranţa fizică sunt la fel de importante”, a continuat Jolie.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu
Alexandra Necșoiu

ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected]

Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să ... citește mai mult
Recomandare video
Raed Arafat, despre moarte: „Sper să vină cât mai târziu”