Anca Bucur: stilul de viaţă al unei campioane de fitness

Face sport de la 3 ani. A făcut parte din Lotul Naţional de Gimnastică Aerobică, unde a avut rezultate atât la nivel naţional cât şi mondial. După 4 ani de la retragerea din gimnastică, s-a reîntors pe scena mondială, de data aceasta în lumea fitnessului. V-o prezentăm pe Anca Bucur, dublu laureată la concursul Miss Fitness Universe. Ea se pregăteşte intens pentru cucerirea celui de-al treilea titlu mondial.

Face sport de la 3 ani. A făcut parte din Lotul Naţional de Gimnastică Aerobică, unde a avut rezultate atât la nivel naţional cât şi mondial.

După 4 ani de la retragerea din gimnastică, s-a reîntors pe scena mondială, de data aceasta în lumea fitnessului.

V-o prezentăm pe Anca Bucur, dublu laureată la concursul Miss Fitness Universe. Ea se pregăteşte intens pentru cucerirea celui de-al treilea titlu mondial.

CSÎD: Cum te pregăteşti pentru Miss Fitness Universe 2014?

Anca Bucur: Pregătirea mea pentru concurs necesită multă seriozitate, sudoare şi precizie. Sunt instructor de aerobic şi cycling. Depun foarte mult efort fizic, însă cu toate astea, trebuie să găsesc energie şi timp pentru pregătirea competiţională.

Mă consider o norocoasă căci sunt propriul meu antrenor. Am câştigat două competiţii mondiale de fitness, pregătindu-mi coregrafia, tema exerciţiului, antrenându-mă singură zi de zi, gestionându-mi programul, alimentaţia şi suplimentele de care am atâta nevoie. Pentru mine asta înseamnă să fii un campion. Bineînţeles, sunt recunoscătoare pentru tot ce am trăit până acum, pentru toată experienţa care m-a făcut ceea ce sunt azi, familiei, antrenorilor şi profesorilor care mi-au fost buni îndrumători înspre reuşită.

CSÎD: Cum descrii atmosfera din culisele unui astfel de concurs de fitness şi frumuseţe?

A.B.: În culisele unui astfel de concurs e o atmosferă de nedescris. Am întâlnit poveşti impresionante, sportivi şi rezultate spectaculoase, am legat frumoase prietenii şi cel mai important e că mă încarc mereu cu energie pozitivă.

CSÎD: Care sunt atuu-rile tale?

A.B.: Sunt un om tare sensibil şi implicat în tot ceea ce fac, iar asta se vede şi în viaţa mea de zi cu zi dar mai ales pe scenă. Mi s-a spus de multe ori că radiez şi că se vede cu ochiul liber că iubesc ceea ce fac.

CSÎD: Cum reuşeşti să te menţii motivată? Când porneşti pe un astfel de drum nimeni nu îţi garantează că poţi ajunge campion şi şansele de a eşua sunt mult mai mari decât cele de a reuşi…

A.B.: Nu am plecat la acest drum cu gândul de a fi campion ci cu dorinţa de a-mi depăşi limitele şi de a fi cea mai bună versiune a mea. Cel mai important e să îţi urmezi visul, iar pentru asta îi mulţumesc mamei mele, Ana Bucur, pentru ca m-a îndrumat înspre această direcţie, încă de la o vârstă fragedă 3 ani.

CSÎD: Cum se cucereşte inima unui campion?

A.B.: Depinde de campion. Inima mea e cucerită deja, dar dacă m-ai întreba ce iubesc cel mai mult la oameni ţi-aş răspunde: zâmbetul. Îmi plac oameni senini, deschişi şi zâmbitori.

CSÎD: Ai obiceiuri comune cu noi toţi: de genul nici o dimineaţă nu începe fără o cafea?

A.B.: Nu beau cafea, niciodată. Însă îmi încep ziua cu un pahar de apă plată la temperatura camerei.

CSÎD: Ce te face fericită?

A.B.: O revedere cu familia mea, părinţii şi rudele locuiesc în Tg-Mures (localitatea Nazna), iar fraţii mei în Belgia. O duminică relaxantă cu soţul meu. O clasă reuşită în care clienţii sunt multumiţi şi încărcaţi cu energie pozitivă. O zi în care mă simt fresh şi pregătită să fac faţă programului meu.

Lucruri mărunte. Şi oamenii dragi din jurul meu, mă fac fericită. Încerc să mă bucur de viaţă şi de tot ce îmi oferă ea.

CSÎD: Ce te inspiră în munca ta?

A.B.: Oamenii cu care lucrez. Fiindcă au dorinţe, cerinţe şi obiective diferite.

CSÎD: Cum ai reuşit să-ţi transformi soţul dintr-o persoană normală, într-una ce apare pe copertele revistelor de fitness?

A.B.: Atunci când îţi doreşti o schimbare, e important să vrei asta din tot sufletul şi să fii tare atunci când îţi este greu. Asta s-a întâmplat şi în cazul soţului meu. Mi-a respectat şi apreciat programul, disciplina şi rezultatele. Şi-a dorit o schimbare, a avut încredere în el şi în mine, s-a încărcat cu răbdare şi nu a dat înapoi.

Într-adevăr transformarea lui este spectaculoasă şi sunt foarte mândră de el, pentru că şi-a îmbunătăţit cunoştinţele în materie de fitness şi nutriţie, iar pentru mine el a ajuns în prezent un adevărat sprijin şi susţinător. Persoanele care au probleme cu greutatea întâmpină un dezechilibru între mişcare, alimentaţie şi odihnă.

CSÎD: Câţi dintre clienţii tăi au slăbit?

A.B.: Am foarte mulţi clienţi mulţumiţi de rezultatele obţinute. Nu toţi îşi doresc să piardă în greutate. Sportul înseamnă sănătate, bunăstare şi energie. Sunt persoane care îşi doresc un corp atletic, sau să piardă în greutate, sau pur şi simplu să se simtă mai bine.

CSÎD: Cum îi motivezi?

A.B.: Cred că îi motivez în primul rând prin cunoştinţele şi rezultatele pe care le am. Sunt alături de ei, mă implic în antrenamente şi îi încurajez cu sfaturi şi atitudine de campion.

CSÎD: Cum poţi să fii fresh la 6 dimineaţa, când începe ziua ta?

A.B.: Nu sunt chiar fresh la 6 dimineaţa, dar de la 7.00 da, când încep prima clasă. Trebuie să recunosc că am dimineţi în care trag de mine să mă dau jos din pat, însă totul pleacă din interior. Îmi propun să am o zi bună, îmi arăt dinţişorii de câteva ori în oglindă şi pornesc la treabă.

E un exerciţiu bun, funcţionează. Jobul meu îmi cere să fiu fresh şi la 7 dimineaţa şi la prânz şi seara. Mă adaptez programului şi îl abordez cu atitudine. Pentru asta trebuie să le mulţumesc şi oamenilor cu care lucrez, pentru că îmi răspund de cele mai multe ori pozitiv.

CSÎD: Înainte de zbura spre Miami, unde are loc Miss Fitness Universe am ai de dat o probă. Povesteşte-ne despre Tiatlonul Herbalife de la Buftea de pe 14 iunie.

A.B.: Triatlonul Herbalife are deja o istorie la nivel mondial, cele mai cunoscute evenimente de acest gen fiind Triatlonul Herbalife din Los Angeles şi Gdynia Polonia. Competiţia va presupune parcurgerea succesivă a trei probe – înot, ciclism şi bicicletă – şi vor exista două tipuri de distanţe: distanţa Olimpică (1,5 înot, 40 km bicicletă şi 10 km alergare) şi Distanţă Sprint (750 m înot, 20 km bicicletă şi 5 km alergare).

Pentru mine orice provocare e un pas înainte şi deşi acest eveniment are loc înainte cu o săptămână de plecarea mea la concurs în America, mi-am dorit să particip în dorinţa de a fi alături de toţi iubitorii de sport şi să susţin iniţiativa Herbalife de ajuta copiii de la Centrul Cireşarii pentru a avea condiţii optime în a face mişcare în aer liber. Sunt sigură că la linia de start, pe 14 iunie vor veni alături de mine pasionaţi ai sportului şi iubitori ai mişcării în aer liber, cu toţii adepţi ai unui stil de viaţă sănătos.

CSÎD: În ce constă colaborarea ta cu Herbalife – eşti primul sportiv român ambasador al acestui brand? 

A.B.: Da aşa este. Eu am fost primul sportiv român sponsorizat de Herbalife.

Trebuie să mărturisesc, că mi-am dorit foarte mult să fac parte din această echipă, deoarece Herbalife susţine sportivi la nivel mondial, iar în cadrul competiţiilor de fitness din America am întâlnit sportivi care folosesc aceste produse, iar pe mine asta m-a făcut să am încredere în ele. Herbalife va contribui la dezvoltarea şi optimizarea programului personal de nutriţie, oferindu-mi în acelaşi timp o gamă completă de nutriţie pentru activitatea mea sportivă şi competiţională.

Fotograf: Adi Stoicoviciu
Make-up artist: Marina Chioran, Make-up Forever
Hair stylist: CN by Camelia Negrea
Vestimentaţie: Adidas, Freddy, Nike, Champion (Intersport), garderoba personală

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi
Mădălina Drăgoi
Senior Editor și Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile ... citește mai mult
Recomandare video
Salată cu paste și jambon de curcan