Adela Popescu, totul despre un stil de viaţă echilibrat

Se numără printre vedetele care sunt tot timpul în formă maximă. Cum reuşeşte să fie la înălţime şi să facă faţă tuturor provocărilor, aflaţi din următoarele mărturisiri.
04.09.2012
Adela Popescu, totul despre un stil de viaţă echilibrat

Se numără printre vedetele care sunt tot timpul în formă maximă. Cum reuşeşte să fie la înălţime şi să facă faţă tuturor provocărilor, aflaţi din următoarele mărturisiri.

CSÎD: Care sunt ingredientele stilului tău de viaţă sănătos?

Adela Popescu: Sunt tot timpul în mişcare şi chiar dacă am o viaţă agitată, încerc să-mi menţin echilibrul. Atât cât îmi permite timpul, îmi aloc săptămânal câteva ore pentru sport.

CSÎD: Ce reguli de îngrijire şi dietă respecţi cu sfinţenie?

A.P.: Nu aş vorbi de reguli, ci mai degrabă de echilibru. Acest lucru presupune evitarea exceselor de orice fel. Recunosc că nu-mi refuz anumite plăceri, aşa că încerc să gust câte puţin din toate. În topul preferinţelor mele sunt salatele, pentru că există o multitudine de opţiuni în ceea ce priveşte conţinutul.

CSÎD: Care sunt micile abateri pe care ţi le permiţi din când în când?

A.P.: Cele mai mari abateri le fac la mama acasă. De fiecare dată, mă aşteaptă cu mâncărurile mele preferate, iar multe dintre ele sunt destul de bogate în calorii.

CSÎD: Cât de important este pentru fiecare dintre noi să avem o viaţă sexuală sănătoasă?

A.P.: Este important să acordăm o mare atenţie acestui aspect şi să fim foarte bine informaţi. De aceea, persoanele care îşi încep viaţa sexuală, dar şi cele care au deja o viaţă sexuală activă, trebuie să consulte în permanenţă medicul specialist pentru a evita anumite riscuri.

CSÎD: Cât de importantă este protecţia pentru a evita trauma unei sarcini nedorite?

A.P.: Protecţia joacă cel mai important rol pentru evitarea unei sarcini nedorite, dar şi pentru a nu contracta boli cu transmitere sexuală. Educaţia ar trebui să înceapă de timpuriu, atât în familie, cât şi în şcoli. Există o multitudine de metode contraceptive  şi  datoria noastră este să alegem exact ceea ce este potrivit pentru noi şi recomandat de medicul specialist. Eu am ales inelul contraceptiv, pentru că se potriveşte stilului meu de viaţă şi îmi oferă protecţia de care am nevoie, iar pentru că se introduce o dată pe lună, mă scapă şi de grija zilnică a pilulelor.

CSÎD: Ce înseamnă pentru tine să faci parte din cercul fetelor deştepte?

A.P.: M-am alăturat acestei campanii datorită numărului alarmant de avorturi din România. Din nefericire, ne aflăm printre primele ţări din Europa care au rata avorturilor foarte ridicată. Situaţia este cauzată, în mare parte, de folosirea cu prea mare încredere a metodei calendarului şi retragerii partenerului, care sunt “moşteniri” ale unui nivel de educaţie scăzut în materie de contracepţie.

Fetele din România au nevoie de informaţii şi consiliere, pentru a fi mai sigure şi mai încrezătoare. Cerculfetelordestepte.ro este o platformă online care oferă informaţii legate de contracepţie şi prezintă diferitele opţiuni disponibile astăzi.

În ultimii ani, au fost dezvoltate la nivel mondial mai multe metode contraceptive inovatoare, ce pot elimina neajunsurile metodelor clasice. Această platformă ajută femeile din România să identifice opţiunea care li se potriveşte cel mai bine şi pe care pot mai apoi să o utilizeze sub îndrumarea unui medic specialist.


CSÎD: Îţi doreşti să devii mamă? Cum te vezi în această postură?


A.P.: Îmi doresc să devin mamă şi consider că acest lucru va reprezenta un pas extrem de important în viaţa mea. Încerc să îmi imaginez cum aş fi în postura de mamă. Probabil că aş deveni mult mai atentă şi mai grijulie cu lucrurile din viaţa mea.CSÎD: Care sunt sfaturile pe care le-ai da tu copiilor/nepoţilor în privinţa unui stil de viaţă sănătos?


A.P.: Să facă sport, să consume alimente bogate în nutrienţi necesari organismului şi, foarte important, să evite excesele.

Adela Popescu: „Am eliminat complet din programul meu iesirile la discoteca”

Dana Rogoz si Adela Popescu, impreuna intr-un super pictorial fashion

Radu Vâlcan şi Adela Popescu au pozat goi şi legaţi

Beatrice Osanu
Beatrice Osanu
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ... citește mai mult
Ellie White: O gravidă sexy pe scenă
Ellie White: O gravidă sexy pe scenă
Recomandare video
Un medic avertizează: și vegetarienii pot acumula grăsime în ficat