Vibratorul si sanatatea sexuala

„Utilizarea vibratorului este comuna si este legata de o viata sexuala implinita, de o crestere a dorintei si de o usurinta in a atinge orgasmul. Extrem de rar se poate vorbi despre efecte adverse”.
04.09.2009
Vibratorul si sanatatea sexuala
Vibratorul si sanatatea sexuala

Cine nu „vibreaza” la subiect sa citeasca macar cifrele interesante stranse dupa luni de cercetari de medicii din Indiana, SUA. 53% dintre femeile si 45% dintre barbatii intre 18 si 60 de ani il folosesc frecvent in pat. Cu foarte, foarte multe beneficii.

Nu numai ca este tot mai des utilizat, dar este asociat si cu avantaje in viata intima. Studiile – caci sunt doua, unul realizat pe femei, celalalt pe barbati – aparute in „Journal of Sexual Medicine” sunt primele din Statele Unite facute pe un esantion considerat mai mult decat reprezentativ.

Curios este ca nu a existat o astfel de cercetare pana acum, desi numerosi sexologi recomanda de ani buni utilizarea vibratorului pentru tratarea disfunctiilor sexuale si pentru o viata intima reusita.

Toate laudele sunt confirmate si de rezultatele obtinute cu ajutorul a 2.056 de femei si 1.047 de barbati. Inainte de marturisirile acestora, iata concluzia celui care a condus studiile: „Utilizarea vibratorului este comuna si este legata de o viata sexuala implinita, de o crestere a dorintei si de o usurinta in a atinge orgasmul. Extrem de rar se poate vorbi despre efecte adverse”.

Pentru ele

Mai bine de jumatate dintre femei (52,5%) au utilizat un vibrator, iar una din 4 a facut asta chiar in ultima luna. Cele care foloseau un vibrator pre­zentau o probabilitate mai ma­re sa fi trecut pe la un ginecolog in ultimul an si sa isi fi facut singure o exami­na­re a zonei genitale in ultima luna.

Utilizarea vibratorului a fost asociata cu anumite aspecte ale vietii sexuale (dorinta, excitatie, lubrifiere, orgasm, durere si satisfactie), iar femeile care il foloseau au obtinut cele mai bune punctaje. Majoritatea (71,5%) au spus ca n-au avut niciodata reactii adverse de la folosirea vibratorului. Neplacerile pomenite au fost rare si de scurta durata.

Pentru ei

44,8 % dintre barbati au spus ca folosesc vibratorul in viata intima, fara diferente statis­ti­ce intre cei care s-au declarat he­­terosexuali si cei care s-au de­clarat homo­se­xuali sau bisexuali.

Barbatii heterosexuali declara ca utilizeaza vibratorul im­pre­una cu partenera in timpul preludiului ori al penetrarii. 91% dintre cei care au spus ca-l folosesc au mentionat ca fac asta cu femeile din viata lor.

Dintre cei care n-au spus „nu” folosirii vibratorului, 10% au facut asta in ultima luna, 14,2% in ultimul an si 20,5% in urma cu mai multi ani. Ca si in cazul femeilor, si acesti barbati au o mai mare grija de sanatatea lor sexuala: de exemplu, isi examineaza testiculele mai des, ca sa depisteze eventuale anomalii.

Foto: GULIVER

Andreea Chirila

Andreea Chirilă este absolventă a Facultăţii de Filosofie şi a ocupat timp de 8 ani funcţia de editor coodonator al revistei “Ce se întâmplă, doctore?”. De asemenea, Andreea Chirilă s-a ocupat de rubrica de beauty a revistei, prin pictoriale, articole dedicate tendinţelor din make ... citește mai mult

Recomandare video
Dr. Raluca Oprea: dieta echilibrată, primul pas în tratamentul ficatului gras