Sex anal: ghidul începătorului

Dacă te gândești să faci sex anal pentru prima oară, există câteva aspecte de care să ții cont înainte, în timpul și după o partidă de sex anal.
Sex anal: ghidul începătorului
sex anal

Trebuie să recunoaștem să sexul anal este un subiect tabu și, cum încă nu suntem obișnuiți să-l abordăm cu lejeritate, apar în continuare numeroase întrebări. Doare când faci sex anal? Este periculos? Voi sângera? Sunt doar câteva din întrebările multor persoane care se gândesc să experimenteze sexul anal cu persoana iubită. Ce-i drept, unii o fac din simplă curiozitate, în timp ce alții simt nevoia să aducă ceva nou în dormitor. Așadar, înainte de a trece la fapte, iată câteva lucruri pe care trebuie să le știi despre sexul anal.

De ce doare când faci sex anal?

În primul rând, sexul anal nu este tocmai confortabil din lipsa lubrifierii. Spre deosebire de vagin, care se lubrifiază înainte de penetrare, bineînțeles cu ajutorul preludiului,  dar și natural, anusul nu trece prin acest proces. Fără suficientă lubrifiere, are loc o ”frecare uscată” care produce durere și poate cauza mici sângerări la nivelul pielii, deoarece este o zonă delicată și sensibilă. Dacă nu ești relaxată, acesta ar putea fi încă un motiv în plus de durere. În fond, mușchii anusului sunt făcuți pentru a se menține strânși și a păstra anumite lucruri în interior. Fără relaxarea mușchilor, orice ai introduce poate produce disconfort.

Va dispărea durerea?

Durerea ar trebui să dispară în scurt timp însă, dacă este vorba de o durere severă sau care persistă timp de câteva zile, fă o vizită la cabinetul medicului. În mod normal, această durere nu trebuie să fie la nesfârșit însă, sexul anal, ca oricare alt tip de sex, doare dacă nu este făcut corespunzător.

Pot apărea sângerări?

Este posbil să te confrunți cu mici sângerări la prima penetrare, dar acestea pot fi produse din cauza anumitor iritații. Dacă observi mai mult decât câteva picături sau chiar la câteva zile după, din nou, fă o vizită la cabinetul specialistului pentru a-ți oferi o îngrijire corespunzătoare. Sângerările mai pot apărea și din cauză că s-a forțat penetrarea sau din cauza altor afecțiuni prezente, precum hemoroizii.

Cum să te pregătești pentru dacă vrei să faci sex anal

Sexul anal necesită o pregătire în avans, în special dacă este prima oară când faci asta.

Mergi la baie. Înainte de sexul anal, o idee excelentă este aceea de a merge la toaletă și de a-ți face nevoile. Astfel, vei fi mult mai concentrată la actul în sine și nu te vei preocupa că vei avea parte de experiențe neplăcute.

Alege corect lubrifiantul. Lubrifiantul cu silicon este una dintre cele mai bune alegeri pentru sexul anal, deoarece menține un efect de lungă durată față de celelalte tipuri. Dacă urmează să folosești jucării sexuale confecționate din silicon, vei folosi un lubrifiant pe bază de apă, deoarece lubrifiantul de silicon degradează jucăriile din silicon. Poți folosi în același timp și un prezervativ și, pentru că veni vorba de prezența prezervativului, lubrifiantul pe bază de ulei și alte produse pe bază de ulei ar trebui evitate, deoarece acestea rup latexul. Din nou, lubrifiantul pe bază de apă este cel mai sigur și prietenos, atât pentru prezervative, cât și pentru jucăriile sexuale.

Vorbește cu partenerul despre asta. O discuție sinceră și deschisă între parteneri este foarte importantă înainte de a încerca sexul anal pentru prima oară, așadar amândoi sunteți pe aceeași lungime de undă. Sexul anal, sau oricare alt tip de sex, nu trebuie să aibă loc fără consimțământul ambilor parteneri. În fond, îți dorești o experiență plăcută și sigură.

Încearcă să te relaxezi. Pentru a simți mai multă placere, atât tu, cât și partenerul, trebuie să fii relaxată. Poți încerca câteva lucruri înainte:

  • o baie fierbinte
  • să te masturbezi
  • partenerul să-ți facă un masaj senzual
  • să vă bucurați de preludiu (vă sărutați, vă bucurați de zonele erogene, încercați sexul oral)

Ce să faci în timpul sexului anal

A sosit momentul mult așteptat și amândoi sunteți gata de acest pas. Felicitări!

Folosește mult lubrifiant. Din nou apare în discuție lubrifiantul. Pentru a nu avea parte de o experiență dureroasă și pentru a nu apărea anumite riscuri, folosește lubrifiantul în cantități mai mari. Îl poți aplica în jurul anusului și chiar în interior cu ajutorul unui deget și, de asemenea, va trebui să îl aplici și pe penisul partenerului înainte de penetrare.

Nu te grăbi. Dacă este prima oară când faci sex anal, nu te grăbi în privința penetrări. Te poți confrunta cu fisuri anale sau perforarea rectului, iar acestea sunt doar câteva exemple.

Fă-te auzită. Tăcerea și sexul sunt două aspecte care nu au ce căuta în aceeași propoziție. Spune-i în permanență partenerului cum te simți, dacă te doare sau nu sau când să se oprească dacă te simți confortabil. Acest tip de comunicare este ideală pentru amândoi și vă ajută să aveți parte de un moment ca la carte.

Ajustează poziția. Uneori, poziția în care te afli nu te ajută prea mult. Anumite unghiuri pot face diferența atunci când vine vorba de sexul anal. Dacă simți disconfort, poți încerca să-ți arcuiești puțin spatele sau partenerul să-și schimbe direcția.

Nu te teme, nu ai nevoie la toaletă. Penetrarea anală te va face să ai senzația că trebuie să ajungi urgent la baie, dar nu este așa. Acest lucru se întâmplă deoarece sunt implicați mai mulți mușchi. Relaxează-te.

Spală-te. După ce ați terminat actul, atât tu, cât și partenerul trebuie să vă faceți un duș și să vă spălați zonele genitale pentru a preveni răspândirea bacteriilor. De asemenea, va trebui sp speli și așternuturile, iar asta din cauza lubrifiantului care poate lăsa urme.

Sfaturi de siguranță

Sexul anal vine la pachet și cu câteva riscuri, dar pentru a le evita, este nevoie de o pregătire.

Folosește o metodă de protecție. Potrivit Centrului de Prevenție și Control al Bolilor, riscul de transmitere HIV este mai mare la sexul anal decât la alte tipuri de sex. De asemenea, te poți confrunta cu alte boli cu transmitere sexuală, iar asta pentru că în acea zonă se regăsesc țesuturi delcate, predispuse la iritații, ceea ce permite pătrunderea bacteriilor în organism. Folosește prezervativul pentru a reduce riscul de transmitere a bolilor și infecțiilor. Evită prezervativele cu spermicide, deoarece acestea pot irita rectul.

Verifică lungimea ungiilor. Probabil râzi când citești asta și te întrebi ce legătură are cu sexul anal. Ei bine, dacă degetele ajung în zona anusului, asigură-te că sunt curate, unghiile sunt tăiate și nu ai colțuri pentru că te poți răni. Din nou, este o zonă delicată, cu țesuturi subțiri care pot fi ușor agresate.

Spală-te înainte de a trece la alt tip de sex. Dacă plănuiești ca după sexul anal să treci la sexul oral sau vaginal, nu face acest lucru fără să-ți speli organele genitale și mâinile. Bacteriile din acea zonă pot ajunge la uretră și astfel apar infecțiile tractului urinar. De asemenea, dacă bacteriile ajung în cavitatea bucală, pot apărea infecții gastrointestinale.

Fii atentă la orice schimbare. Pot apărea dureri ușoare la început, dar nu trebuie să te îngrijoreze. Însă, dacă începi să te confrunți cu dureri abdominale, dureri severe sau care se extind pe mai multe zile, trebuie să faci o vizită la cabinetul medicului specialist. De asemenea, cere ajutor atunc când:

  • observi sângerări, în special severe sau care durează mai mult de o zi, două
  • apar infecții, febră, stări de oboseală, dureri musculare
  • observi prezența unui abces, umflături, roșeață

 

 

 

 

 

 

Alexandra Necșoiu
Alexandra Necșoiu

ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected]

Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să ... citește mai mult
Recomandare video
Dr. Emel Nuraltay, Sanador: teste utile înainte de sarcină, dar și pe parcursul sarcinii