Visul celor care ţin dietă: pizza mai sănătoasă decât salata

Profesorul Mike Lean, expert în nutriţie şi obezotate susţine că a inventat cea mai sănătoasă pizza din toate timpurile şi, culmea, poate satisface chiar şi cele mai exigente gusturi. Pizza-unicat a fost prezentată în cadrul Congresului European privind obezitatea din Liverpool iar audienţa a fost impresionată de calitatea ingredientelor folosite. Mai exact, la prepararea pizzei au fost folosite legume, brânzeturi şi specialităţi din carne foarte slabă, perfect echilibrate, astfel încât să furnizeze organismului 47 de nutrienţi esenţiali pentru sănătate.
Visul celor care ţin dietă: pizza mai sănătoasă decât salata

Profesorul Mike Lean, expert în nutriţie şi obezitate, susţine că a inventat cea mai sănătoasă pizza din toate timpurile şi, culmea, poate satisface chiar şi cele mai exigente gusturi.


Pizza-unicat a fost prezentată în cadrul  Congresului European privind obezitatea din Liverpool iar audienţa a fost impresionată de calitatea ingredientelor folosite. Mai exact, la prepararea pizzei au fost folosite legume, brânzeturi şi specialităţi din carne foarte slabă, perfect echilibrate, astfel încât să furnizeze organismului 47 de nutrienţi esenţiali pentru sănătate.


Spre deosebire de pizza clasică, în care se folosesc cantităţi impresionante de sare, caşcaval gras şi foarte puţine legume, în acest preparat, denumit de către inventator Eat Balanced Pizza ( Mănâncă Echilibrat Pizza), au fost folosite ca bază algele marine, bogate în fier, zinc, vitamina B12 şi iod, măcinate şi adăugate în făina integrală, alături de pudră fină de ardei gras roşu, foarte bogat în vitamina C.

În loc de caşcaval, s-a folosit mozzarella degresată, iar în total pizza de dietă are doar 600 de calorii, cam o treime din doza zilnică recomandată în cazul persoanlor care doresc să slăbească.

Această pizza costă circa 3,5 lire, deci nu va fi la fel de accesibilă ca preţ spre deosebire de o pizza normală, „cu de toate”, şi poate fi deja cumpărată în câteva regiuni din Scoţia şi Marea Britanie.

Profesorul susţine că pofticioşii pot mânca şi 3 astfel de pizza, însă există şi sceptici care privesc cu suspiciune acest preparat.