Coenzima Q10 influenteaza dorinta si performanta sexuala

O echipa de cercetatori de la Universitatea San Diego din California spun ca un nivel scazut de coenzima Q10 in organism scade sansele de a atinge orgasmul cu aproximativ 50 la suta.
04.01.2010
Coenzima Q10 influenteaza dorinta si performanta sexuala
Cine nu are coenzima Q10 ar trebui sa-si cumpere. Afla de ce

O echipa de cercetatori de la Universitatea San Diego din California spun ca un nivel scazut de coenzima Q10 in organism scade sansele de a atinge orgasmul cu aproximativ 50 la suta.

Expertii americani spun ca dorinta si performanta sexuala depind de o serie de factori. Astfel, buna functionare a sistemului cardiovascular, starea generala de sanatate, capacitatea de concentrare si, inainte de toate, resursele de energie ale corpului sunt toate elemente esentiale.

Toti acesti factori pot fi influentati in mod favorabil de coenzima Q10. Aceasta reprezinta cheia proceselor de producere a energiei in organism.

Actul sexual este un puternic consumator de energie. In absenta acesteia, erectia se produce mult mai greu si nu poate fi mentinuta mult timp.

În acelaşi timp, această coenzima depinde, în mod direct, de debitul de sânge, iar Q10 reprezintă un element esenţial bunei funcţionări a sistemului cardiovascular. Mai mult, coenzima Q10 este recunoscută pentru eficacitatea ei în performanţele sportive, asigurând un surplus de energie pe perioade mai lungi de timp. Aceleaşi beneficii se resimt şi în cazul actului sexual.

Alimentaţia dezechilibrată şi medicamentele scad nivelul coenzimei Q10

Pentru a ajunge la această concluzie, cercetătorul Beatrice Golomb, împreună cu echipa ei au monitorizat pe o perioadă de şase luni 1.000 de subiecţi, jumătate femei şi jumătate bărbaţi, pentru a vedea cum le influenţează stilul de viaţă nivelul coenzimei Q10. Rezultatele cercetării au arătat că alimentaţia modernă nu asigură nici pe departe necesarul zilnic de coenzimă, iar producţia hepatică scade odată cu vârsta, dar şi din cauza diferitelor medicamente utilizate. Un exemplu în acest sens îl reprezintă statinele, de care foarte multe persoane sunt efectiv dependente.

Majoritatea medicamentelor administrate pentru scăderea colesterolului, numite generic statine, indiferent de numele lor comercial, au capacitatea să reducă cantitatea de LDL circulant în sânge (colesterolul dăunător), fără a scădea HDL (colesterolul protector), scăzând astfel, în mod sensibil, intensitatea procesului arteriosclerotic, reducând însă, în mod semnificativ, şi nivelul coenzimei Q10 din organismul uman.

Coenzima Q10, o substanţă naturală, produsă în organismul uman, este un antioxidant similar vitaminei E care luptă împotriva îmbătrânirii, protejează moleculele de grăsime împotriva oxidarii sau a alterării lor de radicalii liberi, cei care deteriorează celulele conducând la apariţia diverselor boli, precum afecţiunile cardiace sau obezitatea.

Specialiştii spun că stilul de viaţă dezorganizat afectează nivelul coenzimei Q10 din organism, astfel că aceştia recomandă o doză de 20 de miligrame zilnic. În plus, este indicat consumul coenzimei sub formă de capsulă uleioasă sau împreună cu ceva mai gras precum uleiul de măsline sau uleiul de cătină.

Cercetătorii spun că adoptarea unei alimentaţii sănătoase ar putea echilibra nivelul coenzimei în organism. Astfel, se recomandă să mâncăm peşte gras, de preferat macroul sau sardinele, carnea de vită, organele precum inima, ficatul, rinichii, ouă, ulei de soia şi arahide, deoarece aceste alimente sunt o sursă bogată de coenzima Q10.


Sursa www.gandul.info

Tags:
Rochia pe care ti-o colorezi singura
Rochia pe care ti-o colorezi singura
Recomandare video
Un medic avertizează: și vegetarienii pot acumula grăsime în ficat
Recomandări: