Fereste-te de atacul E-urilor!

Potrivit rapoartelor organizatiilor internationale, mortalitatea cauzata de consumul alimentelor imbogatite cu substante artificiale se afla pe locul al III-lea la nivelul intregului glob, dupa consumul de droguri si medicamente si dupa accidentele de circulatie.
19.08.2009
Fereste-te de atacul E-urilor!
Exista si E-uri benefice

Iunie. Se ia un mar din propria curte, netratat, care a fost tinut in beci toata iarna. Se poate manca ssi acum, doar ca arata ridat. Este un fruct autentic. Si apoi se ia un mar perfect din supermarket, perfect lucios. A fost sigur tratat cu ceara alimentara care este un E, iar forma perfecta se mentine tot cu ajutorul E-urilor. Acesta nu este un fruct, ci o conserva. Pe care il preferati?

Potrivit rapoartelor organizatiilor internationale, mortalitatea cauzata de consumul alimentelor imbogatite cu substante artificiale se afla pe locul al III-lea la nivelul intregului glob, dupa consumul de droguri si medicamente si dupa accidentele de circulatie.

In prezent, E-urile se gasesc in fiecare raft din fiecare magazin. Sunt, de fapt, modalitatea lumii moderne de a asigura la orice ora alimente pentru o populatie care a depasit de mult capacitatea pamantului de a o hrani.

Nu au cum sa fie excluse din industria alimentara, pentru ca aceasta n-ar mai face fata cererilor. Singura modalitate a fiecarui individ de a limita atacul acestor substante chimice este alegerea.

E mai bine sa luati branza din piata decat branzeturi super­procesate de pe raft, e mai bine sa cumparati peste, nu din acvacultura, decat sa luati borcanase cu peste marinat spre exemplu sau sa va faceti painea in casa decat s-o luati de la magazin.

E adevarat, dar asta inseamna sa va petreceti jumatate din timp in bucatarie sau la cumparaturi eco si cu siguranta nu aveti timp. Dar macar cand alegeti de pe raft evitati intotdeauna alimentele care contin

E-urile cu potential inalt cancerigen: E-123, E-131, E-142, E-210, E-211, E-212, E-213, E-214, E-215, E-216, E-217, E-330. De asemenea, tineti cont ca organismul copiilor nu metabolizeaza nici macar cofeina din cafea, cu atat mai mult aceste substante chimice… Din punctul acesta de vedere, adultii sunt mai adaptati. De altfel, pentru micuti s-a sesizat inclusiv Parlamentul European.

Dar abia la mijlocul anului 2010 companiile vor fi obligate sa declare prin etichete diferite cele mai nocive E-uri pentru copii. Regulamentul european ar putea chiar interzice
6 dintre colorantii azotici care se folosesc la prepararea sucurilor, dulciu­ri­lor, snack­u­ri­lor, pro­duselor de patiserie, sosurilor, gemurilor, conservelor si branzeturilor.

Este vorba despre E 102 (tartrazina), E 104 (galben de quinoleina), E 110 (galben auriu), E 122 (carmoizina), E 124 (rosu de cosenila) si E 129 (rosu alura). Pana atunci insa mai este…

Citeste si Consuma EQI pentru o super silueta!

Cel mai nou articol Video:
Nora Neghină, psiholog: cel mai des întâlnite dependențe la români