Gustul subtil, extraordinar Lipton White Tea te va incanta cu siguranta. Ceaiul alb nu este doar cel mai rafinat ceai, dar si cel mai rar.
In China, ceaiul alb era considerat in trecut ceaiul vietii vesnice. Pentru ca era bautura preferata a imparatilor, acest ceai a devenit un simbol al excelentei.
Astazi, Lipton te invita sa descoperi acest gust special si delicat. Lipton White Tea este o selectie de frunze lungi de ceai si varfuri argintii, cei mai tineri muguri ai frunzelor verzi. Gustul sau racoritor il face ideal pe timpul verii.
Originile ceaiului alb
Ceaiul alb se recolteaza din planta Camellia Sinensis. Dar pentru a obtine gustul perfect si pentru a culege cei mai tineri muguri ai frunzelor verzi, intregul proces devine foarte delicat, astfel incat ceaiulalb este produs doar intr-o cantitate mica si doar in China, Ceylon si India.
Mugurii de ceai sunt culesi doar in anumite zile ale anului, primavara, si doar cei perfecti trec de selectie. Acest proces este denumit „culesul imperial”.
Mugurii sunt recoltati inainte de a se deschide complet. De aceea ei au un strat subtire de puf alb, de unde si denumirea ceaiului alb. Odata culesi, un jet puternic de aburi va ofili mugurii. Ulterior, sunt pusi la uscat, intai la soare, apoi la umbra.
In final, e nevoie de inca o noapte in care se racesc complet, iar apoi sunt sortati. Datorita acestui proces complex si a faptului ca recoltarea se poate face doar o singura data pe an, Lipton White Tea devine ceaiul cu un gust deosebit, rar si prestigios.
Contine cea mai mare cantitate de polifenol, un antioxidant cu efecte anticancerigene;
Impiedica inmultirea microorganismelor care produc infectii stafilococice, streptococice, pneumonie sau carii;
Are mai putina cofeina decat ceaiul negru sau verde.
Citeste si Super idei pentru un organism purificat
Invitatie la ceai