6 băuturi care combat disfuncția erectilă și te ajută să ai un penis sănătos

Disfuncția erectilă este o problemă complexă pe care mulți bărbați o experimentează la un moment dat. Iată ce să bei
  • Publicat:
6 băuturi care combat disfuncția erectilă și te ajută să ai un penis sănătos
Foto: envato

Disfuncția erectilă este o problemă complexă pe care mulți bărbați o experimentează la un moment dat. Dacă ți se întâmplă să te confrunți cu această problemă frecvent, atunci află că poate fi vorba de o cauză ascunsă precum hipertensiunea, complicații cardiovasculare, depresie, stres intens, testosteron redus, medicație, alcoolism sau chiar diabet. Este extrem de important să depistezi problema cât de repede poți, dar între timp, există câteva schimbări pe care trebuie să le faci în alimentație pentru sănătatea penisului.

Nutriția este extrem de importantă, iar asta nu include doar ce mănânci, ci și ceea ce bei. Penisul devine erect atunci când excitarea duce la eliminarea de oxid nitric, care face ca vasele de sânge din penis să se mărească. Astfel, circulă mai mult sânge în penis, rezultând extinderea țesutului și erecției. Inflamația, care poate rezulta în urma consumului anumitor băuturi și alimente, poate accelera distrugerea oxidului nitric și poate contribui la dificultatea menținerii erecției. Când vine vorba de băuturile pe care le consumi zilnic, cele mai bune pentru penis sunt cele care ajută la creșterea fluxului sangvin, previn deteriorarea celulelor care elimină oxidul nitric și ajută la menținerea sănătății și vitalității.

6 băuturi sănătoase pentru penis

Iată în continuare șase băuturi sănătoase pentru penis pe care ar trebui să le consumi pentru a evita disfuncția erectilă.

Apă

Începem cu lucrurile de bază. Pentru a-ți îmbunătăți sănătatea sexuală, dar și sănătatea întregului corp, este nevoie să bei suficientă apă. Apa te ajută să rămâi hidratat, să obții și să menții o erecție.

Suc de pepene roșu

Menținerea unei erecții se face cu ajutorul unei circulații sangvine bune. Fără ea, poți să-ți iei adio de la plăcere! Chiar dacă pepenele nu este cel mai sexy fruct, acesta conține aminoacizi care ajută penisul să rămână erect. Este bogat în citrulină, aminoacid care îmbunătățește circulația sangvină, iar studiile publicate în Urology arată că suplimentarea cu citrulină a ajutat 12 din 24 participanți cu disfuncție erectilă ușoară, pe o perioadă de o lună.

Cafea

Cafeaua nu ține doar creierul în alertă. Consumul de cofeină este asociat reducerii disfuncției erectile, iar aceste efecte se aplică pacienților supraponderali sau obezi. Asigură-te doar să nu o consumi cu zahăr!

Suc de roșii

Alimente precum ciocolata sau stridiile sunt cunoscute drept afrodiziace, dar nimeni nu se gândește la puterea pe care o au roșiile sau chiar sucul de roșii. Acesta conține un compus care te ajută să reziști mai mult. Au un conținut crescut de licopen, iar acesta joacă un rol esențial pentru viața sexuală. Potrivit unui studiu publicat în Andrology, participanții care consumau licopen aveau un risc redus de a se confrunta cu disfuncția erectilă. Un alt beneficiu pentru bărbați este acela de a menține prostata sănătoasă. Mai mult, o meta-analiză publicată în Medicine arată că licopenul poate reduce riscul de cancer de prostată.

Smoothie-uri

Beneficiile smothie-urilor depinde de ceea ce pui în ele. Băuturile bogate în antioxidanți precum vitaminele C și E îmbunătățesc funcția erectilă prin prevenirea deteriorării celulelor care produc oxid nitric. Vitamina C se regăsește în fructe precum portocale și căpșuni, iar vitamine E se regăsește în produse vegetale precum uleiuri, nuci, semințe, fructe și legume, precum mango și avocado.

Suc de sfeclă

Gustul intens al sucului de sfeclă nu este pentru oricine, dar dacă nu te deranjează, te poți bucura de beneficiile pe care le are asupra erecției. Nitrații din sucul de sfeclă îmbunătățesc circulația sangvină.

Un studiu publicat în American Journal of Physiology arată că suplimentarea cu nitrați ajută la creșterea circulației sangvine din timpul exercițiilor de brațe, în timp ce un alt studiu din Journal of the International Society of Sport’s Nutrition arată rezultate similare cu nitrații și exercițiile cardio. Cu alte cuvinte, fie că lucrezi la sală sau în dormitor, nitrații sunt cruciali pentru circulația sangvină.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Protecția solară pe înțelesul tuturor