Nutritionistul Gabrielei Cristea iti spune exact ce sa mananci de sarbatori, ca sa nu te ingrasi

Prezentatoarea tv Gabriela Cristea face din nou un exercitiu de vointa pentru ca isi doreste foarte mult sa slabeasca. Acum 2 ani, cand am avut-o pe coperta revistei “Ce se intampla, Doctore?”, aceasta se afla in plina cura de slabire, iar secretul pe care se baza era consumul de apa plata si masajul. Se pare ca reteta nu a functionat pe termen lung.
Nutritionistul Gabrielei Cristea iti spune exact ce sa mananci de sarbatori, ca sa nu te ingrasi
Nutritionistul Gabrielei Cristea iti spune exact ce sa mananci de sarbatori, ca sa nu te ingrasi
Prezentatoarea tv Gabriela Cristea face din nou un
exercitiu de vointa pentru ca isi doreste foarte mult sa slabeasca.
Acum 2 ani, cand am avut-o pe coperta revistei „Ce se intampla,
Doctore?”, aceasta se afla in plina cura de slabire, iar secretul
pe care se baza era consumul de apa plata si masajul. Se pare ca
reteta nu a functionat pe termen lung, asa ca vedeta Kanal D a
apelat la sprijinul unui nutritionist.

„Regimul de viata pe care doamna dr. Veronica Daghie l-a creat
pentru mine s-a bazat atat pe rezultatele analizelor medicale, dar
si pe programul meu de munca si de odihna. Mi-a creat un regim care
sa mi se potriveasca si care sa contina alimente care imi plac.
Nu-l vad ca pe o constrangere sau ca pe o corvoada, este un regim
de viata echilibrat, cu ore de masa fixe si cu alimente sanatoase”,
a povestit plina de incredere Gabriela. Noi ii dorim mult
succes!

Si pentru ca zilele pana la debutul sarbatorilor de iarna sunt
numarate, iata cateva variante de meniuri sanatoase, care nu pun
silueta in pericol, propuse de doctorul nutrionist Veronica
Daghie:

Varianta 1 de meniu care nu pericliteaza silueta de
sarbatori


Mic dejun:
o felie cozonac (max 35-40 gr), 200-250 ml
lapte / kefir (max .1,5% G), o cafea neindulcita (daca consumati in
mod regulat cafea)
Gustare: un fruct de sezon (ananas, grepfrut,
kiwi, o portocala o mandarina, o clementina, etc)
Pranz: 2-3 sarmale din piept de pui sau curcan,
200-250 g mamaliga, salata de cruditati, optional 200 ml de vin
rosu
Obligatoriu: un ceai hepatoprotector
Gustare: 150 gr desert sau un fruct sezon (de
preferat)
Cina: 250-300 gr cartofi copti/natur cu parmezan
cu verdeata, o lingurita de unt, un varf de cutit de rozmarin,
busuioc, salata verde cu lamaie sau salata de spanac cu miez de
nuca, cu suc de lamaie si ceapa verde. Optional un pahar de vin
rosu.
Obligatoriu: un ceai hepatoprotector.


Varianta 2 de meniu care nu pericliteaza silueta de
sarbatori

Mic dejun: fructe sezon si o cafea (daca sunteti
consumatori)
Gustare: 150-200 g iaurt semi-degresat (max.1,5%
grasime) plus 2 linguri de fibre integrale (cereale integrala fara
zahar adaugat de exemplu)
Pranz: 200 g curcan la cuptor umplut cu legume,
salata verde cu ruccola asortata de muraturi sau salata a la Russe,
optional un pahar de vin rosu.
Obligatoriu: un ceai hepatoprotector
Gustare: o felie cozonac (max.35-40 gr)
Cina: 2-3 sarmale piept pui/curcan cu 100-150 g
crema iaurt (optional), ardei iute sau ceapa, 100-150 g piftie
curcan, muraturi, 150-200 gr mamaliga sau 1 felie paine secara
prajita
Obligatoriu: un ceai hepatoprotector

Varianta 3 de meniu care nu pericliteaza silueta de
sarbatori

Mic dejun: 200 ml sana/kefir cu 2 linguri seminte
in si o lingura fulgi ovaz
Gustare: fructe sezon
Pranz: piftie curcan/pui cu muraturi/mujdei/salata
ceapa rosie cu marar, 2-3 sarmale, mamaliga ( 200-250 gr) 200 ml
vin rosu Obligatoriu: un ceai hepatoprotector
Gustare: 150 gr desert sau un fruct de sezon
Cina: friptura curcan/ vita/muschi porc la
cuptor/gratar, salata Caprese, 200 ml vin rosu (optional
Obligatoriu: un ceai hepatoprotector

REGULI:

1.Beti apa cu lamaie pe parcursul intregii zile, astfel stomacul va
fi pregatit sa digere mai usor mancarea.
2. Ceaiurile hepatoprotectoare sunt indispensabile in aceste zile.
Exemple: armurariu, rostopasca, galbenele, musetel, anghinare,
coada soricelului, papadie, sunatoare, mesteacan, coada calului
etc.
3. Extrem de important este sa fie respectat intervalul de minim 4
ore din momentul in care ne ridicam de la masa (vorbim de cina) si
ora de culcare.
4. Nu stati toata ziua in fata TV, a mesei sau in pat. Faceti
miscare, optati pentru o plimbare.

Citeste si: Dieta in postul Craciunului: nu exagerati cu soia,
inlocuiti carnea cu ciuperci si consumati miere!


Cel mai nou articol Video: