5 motive pentru care nu faci mişcare (şi soluţii pentru fiecare)

Ai vrea să arăţi precum divele sau antrenorii de sport care îşi postează zilnic pe contul de Facebook imagini de la sala de sport, în costume mulate ori numai pacheţele de muşchi? Ei bine, pentru a ajunge acolo, trebuie să şi faci ceva, nu doar să îţi doreşti, la fel de bine cum nu poţi câştiga la Loto dacă nu joci.
18.07.2014
5 motive pentru care nu faci mişcare (şi soluţii pentru fiecare)

Ai vrea să arăţi precum divele sau antrenorii de sport care îşi postează zilnic pe contul de Facebook imagini de la sala de sport, în costume mulate ori numai pacheţele de muşchi?

Ei bine, pentru a ajunge acolo, trebuie să şi faci ceva, nu doar să îţi doreşti, la fel de bine cum nu poţi câştiga la Loto dacă nu joci.

Astăzi îţi vom enumera 5 posibile motive pentru care nu te urneşti din loc la sala de sport sau în parc la alergare şi sfaturi pentru fiecare situaţie.

1. Eşti prea ocupat. Soluţia? Introdu exerciţiile în programul obişnuit şi pune-le pe primul loc, înaintea servicii cafelei de dimineaţă de exemplu. Exersează în timp ce te uiţi la televizor şi fă din mişcare o activitate zilnică. De exemplu, nu alege liftul pentru a urca trei etaje ci mergi pe scări în ritm alert, atât la serviciu cât şi acasă.

2. Nu îţi place să faci mişcare. Soluţia? Depistează lucrurile pe care le faci cu plăcere şi foloseşte-le pe post de exerciţii fizice. De exemplu, mergi să dansezi în club sau joacă-te cu animalul de companie în parc. Alergarea cu patrupedul este chiar fashion!

3. Te simţi prea…gras pentru a face sport. Soluţia? Începe lejer cu exerciţii stând pe scaun, cu yoga sau stretching uşor.

4. Este prea obositor. Soluţia? Nu face prea mult efort fizic de la început. Fă zilnic, de 2-3 ori pe zi, serii de exerciţii de câte 10 minute.

5. Nu am bani pentru echipament sau abonament la sală. Soluţia? Nu este nevoie de un echipament special sau de abonamente scumpe la cluburi exclusiviste. Foloseşte pe post de greutăţi bidoane de 2-4 kilograme sau borcane umplute cu apă şi o sfoară pentru sărit coarda.

Paula Rotaru
Paula Rotaru
A debutat în presa de sănătate în anul 2011, în redacția Farmacia Ta. Doi ani mai târziu intră în echipa Ce se întâmplă, Doctore?, alături de care este și astăzi. Ține legătura cu medici din toate specialitățile și vă aduce zilnic informații despre diverse afecțiuni, alimentație, ... citește mai mult
Recomandare video
Un medic avertizează: și vegetarienii pot acumula grăsime în ficat