Ne place sa-l tocam marunt, marunt si sa-l presaram deasupra tuturor mancarurilor. Nu doar ca imbunatateste gustul bucatelor pe care le gatim, dar este usor, vesel si detine un intreg depozit de substante nutritive. Pe scurt, este o multivitamina culinara!
Dr. Gillian McKeith, in cartea sa «Hrana vie pentru sanatate» ne explica mai multe despre micuta planta. Astfel, oricat de plapanda ar parea, aceasta contine cantitati mari de beta-caroten, vitamina B12, clorofila, calciu, mai multa vitamina C decat insasi citricele si aproape toate substantele nutritive cunoscute.
In timp ce il presari deja deasupra salatei de la pranz (iata aici o reteta delicioasa cu mult patrunjel: Tabouleh cu patrunjel si bulgur), iti mai servim cateva informatii. Despre patrunjel, desigur!
1. Reface digestia, ajuta ficatul, rinichii si glandele suprarenale, purifica sangele si fluidele organismului.
2. Ajuta mecanismele de aparare ale organismului intrucat suprima bacteriile daunatoare. Este un puternic fortifiant al imunitatii – iata asadar ce simplu iti poti creste rezistenta la boli fara sa apelezi la flacoane intregi de suplimente alimentare.
3. Reprezinta unul dintre cei mai importanti furnizori de vitamine pentru organism din lumea vegetala.
4. Contine proteine (20%), flavonide (care intretin membraele celulelor sangelui si au rol antioxidant), uleiuri esentiale, fier, calciu, fosfor, mangan, inositol, sulf, vitamina K si multa, multa vitamina C.
Citeste si: Condimentele iti fac viata mai buna!