Machiaj pentru faţa pătrată – Trucuri de make-up

Expresia “cap pătrat” nu mai este un lucru rău! Din contră, dacă ai faţa de o formă pătrată ar trebui să te simţi, cu adevărat norocoasă! Răspândită printre “figurile” hollywoodiene, forma feţei pătrată se bucură de cele mai frumoase caracteristici, cel puţin din punctul de vedere al make-up artiştilor celebri.
  • Publicat:
Machiaj pentru faţa pătrată - Trucuri de make-up

Expresia “cap pătrat” nu mai este un lucru rău!

Din contră, dacă ai faţa de o formă pătrată ar trebui să te simţi cu adevărat norocoasă!

Răspândită printre “figurile” hollywoodiene, forma feţei pătrată se bucură de cele mai frumoase caracteristici, cel puţin din punctul de vedere al make-up artiştilor celebri.

Caracteristica definitorie a formei feţei pătrate este linia puternic accentuată a maxilarului, care conferă o aură regală şi un contrast spre decolteu.

Există, de asemenea, o lăţime egală între părţile laterale ale frunţii şi între linia obrajilor şi maxilar, toate acestea creând un „tablou” convingător care să evidenţieze trăsăturile tale frumoase.

Machiaj pentru faţa pătrată – câteva sfaturi practice

Machiajul ochilor şi obrajilor

Când vine vorba de adăugarea de culoare, folosind forme circulare în jurul ochilor poţi contrasta, în mod avantajos, cadrul unghiular al feţei tale. Utilizează o perie cu vârf rotund pentru a crea umbra ochilor şi pentru a păstra marginile rotunjite, fără colţuri.

Fă acelaşi lucru cu obrajii, aplicând un fard pastel (roz deschis sau piersică) dacă ai un ten mai deschis, sau unul mai accentuat (mov, vişiniu) dacă ai tenul de o nuanţă mai închisă.

Machiajul buzelor

Acelaşi concept se aplică şi în cazul buzelor. „Concentrează intensitatea culorii în centrul buzelor şi întinde apoi uşor spre exterior pentru un finisaj frumos”, recomandă Molly Stern, make-up artist.

Machiajul sprâncenelor şi genelor

De multe ori, sprâncenele sunt dese şi proeminente în cazul feţelor pătrate, astfel că întreţinerea lor este destul de uşoară. Trebuie doar să le oferi o formă puţin arcuită, care să dea senzaţia de alungire a feţei.

Pentru gene este recomandată utilizarea unei mascara puternice, care să alungească foarte tare genele şi care, la fel ca şi în cazul sprâncenelor, să alungească forma feţei.

Fardurile de pleoape de o culoare cafenie sunt de multe ori alegerea ideală în realizarea machiajului perfect atunci când ai forma feţei pătrată.

Sursa foto: Pinterest.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Iulia Pocol
web-editor - Iulia Pocol
De mai bine de o săptămână, scriu şi rescriu acest text. Am înţeles că trebuie să pară profesionist, dar să nu vă sperie. Sincer, la 20 de ani, nu aş putea spune că experienţa mă recomandă şi nici că sănătatea era interesul meu principal. Totuşi, nu pot să nu recunosc interesul ... citește mai mult
Recomandare video
Wrap-uri cu Salam Sinaia și Salam Victoria