Înainte de culcare, nu uita să-ți ceri iertare! Descoperă motivul

11.04.2021
Înainte de culcare, nu uita să-ți ceri iertare! Descoperă motivul
Sursa foto: Shutterstock

Dacă vrei să trăiești mai mult și mai sănătos, înainte de culcare e bine să-ți ceri iertare. Sau, cum se spune în popor, „să nu cadă înserarea peste supărarea voastră”.

Potrivit unui studiu al cercetătorilor de la Universitatea Oregon, certurile nerezolvate înainte de culcare ar contribui la creșterea nivelului de inflamații din organism, ca urmare a cortizolului secretat ca răspuns la stres.

Efectele stresului sunt bine cunoscute asupra sănătății fizice și emoționale. Stresul favorizează stările de anxietate, depresie, bolile de inimă, fragilizează imunitatea, contribuie la apariția problemelor de stomac și infertilitate.

Însă nu doar stresul cronic determinat de evenimente semnificative ne poate afecta sănătatea.

Potrivit savanților, și stresul zilnic cauzat de mărunțișuri are un impact de durată asupra mortalității și a unor afecțiuni precum inflamațiile și funcțiile cognitive.

Cu toții ne confruntăm cu stresul, sub o formă sau alta. Dar este important să nu contribuim inutil la acest lucru prin punerea la inimă a oricărui mărunțiș. Până la urmă, lucrurile au importanța pe care noi le-o dăm și ne afectează atât cât le dăm noi voie. Depinde, deci, doar de noi să nu le alimentăm pe cele neplăcute, spune dr. Robert Stawski, autorul principal al studiului și profesor asociat la College of Public Health and Human Sciences.

În cadrul studiului, cercetătorii au descoperit că, atunci când oamenii simt că și-au „rezolvat” certurile înainte de culcare, răspunsul emoțional asociat cu neînțelegerea este redus semnificativ și, în unele situații, aproape complet eliminat.

Așadar, stă în puterea noastră să ne menținem sănătatea spunând un simplu „îmi pare rău” înainte de culcare.

Sursa: oregonstate.edu

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru
Paula Rotaru
Senior Editor, [email protected] S-a alăturat echipei Ce se întâmplă, Doctore? în anul 2013. În timp, CSID a devenit a doua sa familie, care cuprinde o mână de oameni pasionați de scris și preocupați ... citește mai mult
Recomandare video
Dr. Laura Ciutacu, SANADOR: teste și analize înainte de sarcină
Recomandări:
Super-fructele te ajută să arzi grăsimi în timp ce faci exerciții fizice
Super-fructele te ajută să arzi grăsimi în timp ce faci exerciții fizice
Dieta care reduce riscul de boli cardiovasculare și AVC
Dieta care reduce riscul de boli cardiovasculare și AVC