Cum să descoperi lumea în izolare: 6 cărţi pentru iubitorii de călătorii, mari şi mici

Iată şase titluri pline de inspiraţie pentru iubitorii de călătorii nevoiţi să stea în izolare.
08.04.2020
Cum să descoperi lumea în izolare: 6 cărţi pentru iubitorii de călătorii, mari şi mici
FOTO: shutterstock / Cum să descoperi lumea în izolare: 6 cărţi pentru iubitorii de călătorii, mari şi mici

Chiar dacă pentru o perioadă nu mai putem călători şi nu ne mai putem face planuri de vacanţă, putem în schimb să descoperim locuri şi lucruri uimitoare cu ajutorul cărţilor. Iată câteva titluri ideale pentru iubitorii de călătorii care se pot lăsa purtaţi de cele mai inspirate destinaţii.

Atlas Obscura – Joshua Foer, Dylan Thuras, Ella Morton

Dacă l-a inspirat pe celebrul regizor Guillermo del Toro, creatorul unora dintre cele mai fantastice şi frumoase poveşti, cu siguranţă îi va inspira pe mulţi adulţi să pornească într-o călătorie inspiraţională în Atlas Obscura, carte publicată la editura Lifestyle Publishing, parte a Grupului Editorial Trei.

Cel care a semnat regia şi scenariul filmelor Labirintul lui Pan (Pan`s Labyrinth) şi Forma apei (The Shape of Water) şi a contribuit la scenariul cunoscutelor producţii cinematografice Hobbitul (1 şi 2) spune despre Atlas Obscura: „Este ghidul meu favorit de călătorie! Nu plecaţi la drum înainte de-a afla unde puteţi găsi un hotel bântuit sau o poartă a iadului!”. Sau, aşa cum o numeşte şi autorul cărţii Lost City of Z: A Tale of Deadly Obsession in the Amazon, David Grann, este „o carte la fel de ciudată şi fascinantă ca lumea pe care o descrie.”

Atlas Obscura: ghidul exploratorului pentru cei mai aventuroşi copii din lume – Dylan Thuras, Rosemary Mosco

Dedicată copiilor, Atlas Obscura: ghidul exploratorului pentru cei mai aventuroşi copii din lume de la Pandora M, parte a Grupului Editorial Trei, oferă celor mici o expediţie nespus de captivantă şi minunat ilustrată. Copiii vor descoperi 47 de ţări şi 100 dintre cele mai uimitoare locuri de pe pământ, de la grota cu cristale strălucitoare din Mexic, la cea mai mare peşteră din lume, aflată în Vietnam, şi de la cascada de 108 metri din Zambia, la Cascada Sângelui din Antarctica.

Unde este Turnul Eiffel? – Dina Anastasio

Da, poate ştim unde. Dar ştim oare toate informaţiile şi curiozităţile despre el? Ştim care dintre aceste afirmaţii este adevărată: „Iniţial, turnul ar fi trebuit demontat după doar 20 de ani”, „Ascensoarele urcă pe o linie curbă de-a lungul picioarelor turnului”, „Înăuntrul lui se află patru restaurante”? Dacă nu, Unde este Turnul Eiffel?, publicată de Editura Pandora M, oferă cele mai inedite răspunsuri. Plus o hartă!

Ce este Statuia Libertăţii? – Joan Holub

Statuia Libertăţii, un dar primit din partea Franţei pentru a sărbători o sută de ani de existenţă a Statelor Unite, a fost transportată peste ocean în 350 de bucăţi. Iar sandalele ei, doar ele, au o lungime de 7,62 metri! Acestea şi multe alte informaţii interesante veţi descoperi în Ce este Statuia Libertăţii?, publicată de Pandora M, o carte ilustrată foarte frumos, cu hartă inclusă.

Unde se află Marele Zid? – Patricia Brennan Demuth

O încântare şi pentru copii, dar şi pentru adulţi să descopere în cartea Unde se află Marele Zid? detalii despre Marele Zid Chinezesc, cea mai mare structură artificială din lume. Tot de la Pandora M, parte din Grupul Editorial Trei, cartea spune povestea celebrului edificiu şi oferă şi o hartă cadou.

Ce sunt Marile Piramide? – Thomas Hoobler, Dorothy Hoobler

Încărcate de mister, la fel ca şi Sfinxul care le veghează, Marile Piramide fascinează mii de turişti de pe întreg mapamondul şi copleşesc prin statura lor impresionantă. Pe lângă faptul că au rămas singurele dintre cele şapte minuni ale lumii antice, piramidele egiptene reprezintă una dintre cele mai interesante atracţii turistice. Iar cartea Ce sunt Marile Piramide? oferă un bun punct de pornire, fiind o lectură atractivă şi distractivă în acelaşi timp.

Cel mai nou articol Video:
Chef Vasi Bejenaru: cea mai gustoasă rețetă de fasole cu ciolan afumat