Cel mai bun „tratament” pentru tinerii cu probleme comportamentale: câinii

Adolescenţii şi copiii care se luptă cu dependenţe de tot felul (alcool, tutun, droguri), cu depresie, şoc post-traumatic sau ADHD ar putea avea la dispoziţie metode mult mai simple de vindecare, comparativ cu tratamentele convenţionale alopate. Este vorba despre câteva ore petrecute în compania unui... câine.
05.06.2013
Cel mai bun

Adolescenţii şi copiii care se luptă cu dependenţe de tot felul (alcool, tutun, droguri), cu depresie, şoc post-traumatic sau ADHD ar putea avea la dispoziţie metode mult mai simple de vindecare, comparativ cu tratamentele convenţionale alopate. Este vorba despre câteva ore petrecute în compania unui… câine.

Potrivit experţilor de la Washington State University, Statele Unite, cel mai puternic efect asupra acestor pacienţi nu îl are nici un medicament de ultimă generaţie, ci interacţiunea cu un câine.

După o serie de teste efectuate până în prezent, printre cele mai folosite cuvinte folosite de către pacienţi pentru a-şi descrie starea în care se află de după o oră petrecută alături de patruped au fost „energic”, „fericit”, „entuziasmat”.

Experimentul a luat în calcul nu doar efectele pe care câinii le au asupra tinerilor cu probleme, dar şi modul în care acţionează alţi stimuli: o oră la piscină, jocurile video şi baschetul. În acest sens, tinerii internaţi într-un centru de reabiliare au fost împărţiţi în câteva grupuri în vederea desfăşurării diverselor activităţi planificate.

Concluzia este că după circa o oră petrecută într-un mod plăcut, compania câinilor s-a dovedit a fi cea mai eficientă activitate menită a reda starea de spirit micuţilor pacienţi.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Elena Nistor

Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ... citește mai mult

Recomandare video
Acneea juvenilă: cum se îngrijește corect pielea cu acnee