Este pâinea congelată mai sănătoasă? Ce spun experții

Ce spun cercetătorii despre aportul pe care o pâine congelată îl aduce sănătății.
  • Publicat:
Este pâinea congelată mai sănătoasă? Ce spun experții
Pâine

În ultimul timp, o serie de filmulețe postate pe TikTok au provocat un val de întrebări legate de sănătatea pâinii congelate. Aceste videoclipuri susțin că procesul de congelare face ca pâinea să devină chiar mai sănătoasă. Dar oare este adevărat?

Pâine congelată – analiza experților

Cercetările științifice arată că există un sâmbure de adevăr în spatele acestei teorii. Totul este, totuși, puțin mai complicat decât pare la prima vedere. Atunci când pâinea este gătită și apoi refrigerată sau congelată, amidonul din făină își schimbă structura. Acesta devine apoi amidon rezistent.

Acest amidon rezistent este mai greu de digerat de către organism și are un impact redus asupra nivelului de zahăr din sânge și a insulinei. Astfel, consumul de pâine congelată poate contribui la menținerea unui nivel stabil al zahărului din sânge și poate ajuta la reducerea senzației de foame.

Cu toate acestea, efectele benefice sunt temporare și dispar la câteva ore de la consum. În plus, există unele diferențe între pâinea de casă și cea comercială în ceea ce privește formarea amidonului rezistent.

Riscuri și precauții

În timp ce congelarea și dezghețarea pâinii poate îmbunătăți nivelul de zahăr din sânge la o masă, efectele pe termen lung asupra sănătății, cum ar fi riscul de obezitate sau diabet zaharat, nu sunt complet cunoscute.

Este important să ținem cont de faptul că amidonul rezistent poate fi găsit și în alte alimente, precum orezul și cartofii. De asemenea, este esențial să integrăm o varietate de alimente sănătoase în dieta noastră și să ne bazăm pe cercetări solide în luarea deciziilor legate de alimentație.

Așadar, pâinea congelată poate fi o opțiune mai sănătoasă în anumite circumstanțe. Totuși, nu există nicio soluție magică când vine vorba de nutriție. Echilibrul rămâne, până la urmă, cheia unei diete sănătoase.

Sursă foto – Artem_ka2 / Envato

Urmărește CSID.ro pe Google News
Maria Crișan - Web-editor
Sunt pasionată de tot ce ține de sănătate și lifestyle. Jonglând dintotdeauna cu „armele” cele mai puternice, cuvintele, îmi place să împărtășesc cu cititorii diverse sfaturi și idei despre tot ceea ce înseamnă o viață trăită sănătos și frumos. Lucrez în jurnalism de 3 ani, ...
citește mai mult
Recomandare video
Varză cu Cârnați Oltenești și omletă cu Șuncă Praga și Cotlet Haiducesc