Ce faci in cazul in care ai un atac de cord?

E ora 06:15 PM si vii singur cu masina spre casa de la slujba, dupa o zi grea, fiind obosita si frustrata. Esti stresata si suparata. Deodata, simti o durere severa in piept ce iradiaza in brat si/sau in maxilar…
Ce faci in cazul in care ai un atac de cord?
Ce faci in cazul in care ai un atac de cord?

E ora 06:15 PM si vii singura cu masina spre casa de la slujba, dupa o zi grea, fiind obosita si frustrata. Esti stresata si suparata. Deodata, simti o durere severa in piept ce iradiaza in brat si/sau in maxilar…

Esti la 5 km de cel mai apropiat spital si, din nefericire, nu stii daca vei putea ajunge acolo… Ce faci, atunci? Tu ai invatat resuscitarea, dar tipul care ti-a predat cursul nu ti-a spus cum sa te auto-resuscitezi!

Deoarece multi oameni sunt singuri cand fac un infarct, fara ajutor, persoana a carei inima bate necorespunzator are doar zece secunde la dispozitie inainte de a-si pierde cunostinta. Ce e de facut?

Nu intra in panica, ci tuseste repetat si cu putere! Inspira adanc inaintea fiecare reprize de tuse, iar tusea trebuie sa fie adanca si prelungita, ca si cum ati vrea sa eliminati secretiile din adancul plamanilor.

 

Cel mai nou articol Video:
Conf. univ. dr. Cristian Surcel: adenom versus cancer de prostată