Singurul carbohidrat permis înainte de culcare. Te ajută să nu te mai trezești pe timpul nopții

Poate vei fi surprins să auzi asta, dar nu toți carbohidrații sunt atât de răi. Așadar, iată care este singurul carbohidrat permis înainte de culcare.
  • Publicat:
Singurul carbohidrat permis înainte de culcare. Te ajută să nu te mai trezești pe timpul nopții
Singurul carbohidrat permis înainte de culcare

Carbohidrații au avut dintotdeauna o reputație proastă, iar asta pentru că mulți dintre ei conțin calorii care nu sunt deloc necesare, iar dacă încerci să slăbești, ideal ar fi să-i eviți. Poate vei fi surprins să auzi asta, dar nu toți carbohidrații sunt atât de răi. Așadar, iată care este singurul carbohidrat permis înainte de culcare.

Singurul carbohidrat permis înainte de culcare

Cartoful este la îndemâna oricui, mai ales că este un aliment versatil și accesibil. Dar cartoful dulce este cea mai bună alegere, mai ales înainte de culcare. Este bogat în vitamina A și are un indice glicemic redus, ceea ce menține glicemia sub control și te ajută să dormi mai bine, fără tulburări de somn.

Trebuie să menționăm și conținutul de potasiu și B6 care fac o mare diferență când vine vorba de somn. De asemenea, este bogat în magneziu, mineral care ajută la relaxarea corpului.

Cu cât timp înainte de somn trebuie să mănânci cartofi dulci?

Ar fi bine să consumi cartofii dulci cu trei ore înainte de culcare. În felul acesta este timp suficient ca stomacul să-i digere, iar când te pui la culcare, nutrienții își vor face „magia”.

Dacă îi lași suficient timp să se digere nu te vei confrunta cu tulburări de somn. În cazul în care îți este prea foame chiar înainte de culcare, încearcă să nu mănânci prea mult. Ideal ar fi să te limitezi la jumătate de cartof dulce, cu o oră înainte de culcare.

Pentru a nu te confrunta cu spike-urile glicemice consumă cartofii dulci cu pește, carne de pui și legume, iaurt grecesc sau ricotta pentru o gustare pe cinste.

Foto: envato

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Salată cu ciuperci și Mușchi File și paste cu Jambon de Curcan