4 idei de mic dejun bogat în proteine pentru energie pe tot parcursul zilei

  • Publicat:
4 idei de mic dejun bogat în proteine pentru energie pe tot parcursul zilei

Dacă îți monitorizezi greutatea sau ai dificultăți în a-ți ține foamea sub control dimineața, probabil ai auzit cât de importantă este proteina. Dar în timp ce pentru majoritatea dintre noi este ușor să ne luăm suficientă din cină și prânz, micul dejun poate fi o luptă. Covrigii, cerealele și smoothie-urile nu oferă întotdeauna o doză mare de proteină. Ca să nu mai vorbim ce se întâmplă dacă sari peste masa de dimineață.

Asta este o mare greșeală. În numeroase studii, obiceiul de a consuma un mic dejun bogat în proteină a fost asociat cu un management eficient al greutății sau cu pierderea în greutate. Proteina declanșează eliberarea hormonilor de sațietate care reduc pofta de mâncare. Asta înseamnă că poți mânca mai puțin pe tot parcursul zilei, inclusiv seara. 

Asta este cheia, pentru că majoritatea oamenilor sunt inactivi seara și, prin urmare, mai puțin probabil să ardă caloriile în exces consumate în acea perioadă. Proteina crește și vigilența, te ajută să fii productiv și contribuie la stabilizarea nivelurilor de zahăr din sânge și insulină pentru a avea energie constantă în timpul zilei. Cantitatea ideală de proteină la micul dejun este de aproximativ 30 de grame, conform unei recenzii publicate în Advances in Nutrition.

Cu toate acestea, nutriționiștii spun că, să începi cu cel puțin 20 de grame este un obiectiv bun pentru pierderea în greutate și gestionarea foamei. Ești pregătit să începi ziua într-un mod potrivit? Încearcă unul dintre aceste mic dejunuri bogate în proteină recomandate de nutriționiști data viitoare când ești tentat să întinzi mâna după cutia de cereale.

Omletă cu tofu și pâine prăjită 

Nu există niciun motiv pentru care nu ai putea combina proteinele vegetale cu oul incredibil de gustos pentru a diversifica aportul tău de nutrienți. Amestecă două ouă cu 1/4 de bucată de tofu extra-ferm, o roșie și piper negru măcinat proaspăt. Bucură-te de această omletă delicioasă cu două felii de pâine integrală 100%.

Quinoa, pentru micul dejun perfect

Deși o poți consuma și sărată dimineața, quinoa poate fi, de asemenea, un mic dejun dulce excelent dacă te-ai săturat de ovăz. Această cereală conține 12 grame de proteină în doar 1/2 ceașcă crudă. Adaugă nuci, semințe și lapte de soia (care conține aproximativ 8 grame într-o ceașcă), pentru un plus de proteină. În plus, se gătește destul de repede, sau poți să o pregătești în seara anterioară și să reîncălzești dimineața.

Muffins cu ouă

Brioșele nu trebuie să fie încărcate cu zahăr și carbohidrați goi. Ia în considerare omleta astfel încât să o poți lua cu tine sub forma unor muffins cu ouă. Deoarece un ou are aproximativ 6 grame de proteină, amestecă și puțină carne de curcan sau brânză ricotta împreună cu niște legume. Dacă mănânci acasă, poți să-i adaugi de asemenea brânză de vaci sau iaurt grecesc și salsa pentru proteină și gust în plus.

Toast cu ou și avocado

Toastul cu avocado este încă foarte popular, dar doar pâinea prăjită și avocadoul nu adaugă o cantitate mare de proteină. O soluție simplă: adaugă și două ouă, gătite cum le preferi. Pune-le deasupra câte unei felii de pâine integrală, cu jumătate de avocado și puțin condiment pentru un plus de savoare.

Sursă foto: envato

CITEȘTE ȘI: 5 idei de mic dejun pentru a preveni astenia de primăvară

Urmărește CSID.ro pe Google News
Nicoleta Agheana
Nicoleta Agheană este un jurnalist reputat, cu experienţă în lifestyle şi sănătate, realizând de-a lungul timpului articole şi proiecte atât pentru publicaţii internaţionale, cât şi pentru brandul “Ce se întămplă, doctore?”. Domeniile de interes pe care le acoperă Nicoleta Agheană ...
citește mai mult
Recomandare video
Salată cu ciuperci și Mușchi File și paste cu Jambon de Curcan