5 alimente bogate în electroliți. Reechilibrează pH-ul și te hidratează rapid!

Dacă n-ai idee ce alimente să consumi pentru a-ți lua necesarul zilnic de electroliți, îți las eu o listă cu alimente bogate în electroliți care îți reechilibrează pH-ul.
  • Publicat:
5 alimente bogate în electroliți. Reechilibrează pH-ul și te hidratează rapid!
5 alimente bogate în electroliți. Reechilibrează pH-ul și te hidratează rapid!

Ce mă bucur să văd că se vorbește tot mai des despre electroliți! Au un rol extrem de important în multe procese ale organismului ca acesta să funcționeze corespunzător. Electroliții se regăsesc în mod natural în multe alimente integrale, așadar n-ai nevoie de băuturile cu electroliți ca să-ți atingi necesarul zilnic. Dacă n-ai idee ce alimente să consumi pentru a-ți lua necesarul zilnic de electroliți, îți las eu o listă cu alimente bogate în electroliți care îți reechilibrează pH-ul.

În primul rând, ce sunt electroliții?

Electroliții sunt o grupă de minerale printre care sunt incluse sodiul, fosfatul, potasiul, calciul, magneziul și clorura. Ca organismul să funcționeze corespunzător, acesta are nevoie atât de fluide, cât și de electroliți.

Electroliții ajută creierul să comunice cu sistemul nervos și muscular astfel încât să transmită semnale pentru fiecare mișcare, de la clipit, până la ridicarea greutăților. Aceste minerale esențiale joacă un rol major privind contracțiile musculare. Fără calciu și magneziu inima nu s-ar putea contracta și relaxa corect.

Totodată, electroliții sprijină hidratarea, reglează echilibrul fluidelor și menține un pH optim în sânge și celule și se elimină prin urină și transpirație.

Alimente bogate în electroliți

Spanacul

Spanacul este bogat în nutrienți și electroliți. 250g de spanac oferă 167mg de potasiu, 24mg de magneziu și 30mg de calciu. Conține numeroși antioxidanți și ajută la reducerea declinului cognitiv, accelerează vindecarea și reduce riscul de degenerescență maculară.

Bananele

Bananele se numără și ele pe lista alimentelor bogate în electroliți. 100g de banană oferă 358mg de potasiu. De asemenea, sunt bogate în fibre, excelente pentru buna funcționare a mușchilor.

Avocado

Avocado este un fruct versatil cu o cantitate de potasiu mai mare decât o banană. Mai exact, un avocado conține o cantitate impresionantă de 728mg de potasiu. De asemenea, avocado este cea mai sănătoasă sursă de grăsimi sănătoase pentru sănătatea inimii.

Smochinele uscate

Smochinele uscate sunt bogate în calciu și potasiu. 100g de smochine uscate conțin 680mg de potasiu. De asemenea, sunt bogate în antioxidanți și sprijină sănătatea oaselor.

Pepenele roșu

Pepenele roșu este un fruct răcoritor și delicios, dar și o sursă excelentă de potasiu și magneziu, doi electroliți cheie pentru funcționarea corectă a sistemului nervos și muscular.

Foto: envato

Surse: 

  • https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK541123/
  • https://fdc.nal.usda.gov/fdc-app.html#/food-details/168462/nutrients
  • https://fdc.nal.usda.gov/fdc-app.html#/food-details/173944/nutrients
  • https://fdc.nal.usda.gov/fdc-app.html#/food-details/1102652/nutrients
  • https://fdc.nal.usda.gov/fdc-app.html#/food-details/746768/nutrients
  • https://fdc.nal.usda.gov/fdc-app.html#/food-details/167765/nutrients
Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Salată cu ciuperci și Mușchi File și paste cu Jambon de Curcan