Remediul natural pentru crampe musculare. Are ZERO calorii!

Este vorba de zeama de castraveți murați, o băutură despre care se spune de mult timp că reduce riscul de crampe musculare.
  • Publicat:
Remediul natural pentru crampe musculare. Are ZERO calorii!
Foto: envato

Un nou trend în rândul sportivilor, în special în rândul tenismenilor este un remediu împotriva crampelor musculare. Este vorba de zeama de castraveți murați, o băutură despre care se spune de mult timp că reduce riscul de crampe musculare și te ajută să ai cea mai bună performanță.

Cum ajută zeama de castraveți murați la reducerea crampelor musculare?

Pentru început, trebuie să vorbim despre această băutură și valorile sale nutriționale. Așadar, zeama de castraveți murați conține:

  • 0 calorii
  • 0g grăsimi
  • 342ml sodiu
  • 0g carbohidrați
  • 0g zahăr
  • 0g proteine
  • 29mg potasiu

Zeama de castraveți murați este bogată în electroliți precum sodiu și potasiu, iar acești electroliți reduc riscul de crampe musculare, arată un studiu publicat în Journal of the International Society of Sports Nutrition în 2021. Studiul arată că atunci când consumăm băuturi bogate în electroliți sunt mult mai eficiente în ameliorarea crampelor musculare comparativ consumului de apă.

Așadar, pentru a fi eficientă, zeama de castraveți murați se consumă înainte de antrenament datorită cantității de electroliți, dar nu te aștepta să elimine crampele musculare deja existente.

100ml de zeamă de castraveți murați conțin 343mg sodiu, adică 15% din necesarul zilnic recomandat de ghidurile FDA. În cazul în care consumu deja prea multă sare, organismul se va confrunta cu simptome negative precum balonarea, inflamațiile și durerile de cap.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări:
Beneficii ascunse ale reflexoterapiei
Beneficii ascunse ale reflexoterapiei
10 remedii naturale care alină arsurile la stomac și indigestia
10 remedii naturale care alină arsurile la stomac și indigestia