Această dietă „sănătoasă” îți poate influența calitatea somnului

  • Publicat:
Această dietă „sănătoasă” îți poate influența calitatea somnului

Dacă te simți obosit, este posibil să ai nevoie de mai mult sodiu în dieta ta, avertizează specialiștii.

Dieta „sănătoasă” care îți strică somnul

James DiNicolantonio, om de știință în cercetarea cardiovasculară, a distribuit un videoclip pe Instagram despre motivul pentru care prea puțină sare în dietă îți poate influență calitatea somnului.

„Oamenii cărora li s-a recomandat o dietă săracă în sare, din cauza activării sistemului nervos simpatic, au avut o agravare a somnului”, explică el în clip, care a primit peste 3.000 de aprecieri.

Tot el mai spune că această activare a sistemului nervos simpatic este un „răspuns la stres” care poate afecta somnul.

Potrivit specilistului, mai multe studii au arătat că consumul unei diete sărace în sare, constând în aproximativ 2.200 de miligrame de sodiu pe zi, este suficient pentru a duce la epuizarea sodiului.

„Când organismul are un conținut scăzut de sodiu, va trage sodiul, magneziul și calciul din os, în detrimentul sănătății cuiva”, a explicat DiNicolantonio.

James DiNicolantonio nu este singurul expert medical care avertizează cu privire la un nivel scăzut de sodiu și un somn prost.

Un nivel scăzut de sodiu înseamnă și mai multe drumuri la baie în timpul nopții

Un studiu a explicat că atunci când nivelul de sodiu scade în organism, suprarenalele răspund creând mai multă adrenalină, care ajută la retenția de sodiu. Adrenalina declanșează răspunsul de luptă sau fugă a organismului și nu este propice pentru o noapte de somn relaxantă.

Când cineva are un nivel scăzut de sodiu, este, de asemenea, mai probabil să facă mai multe vizite la baie, potențial în miezul nopții.

Asociația Americană a Inimii recomandă oamenilor să consume aproximativ 2.300 mg de sodiu pe zi.

Dietele prea bogate în sodiu sunt dăunătoare sănătății, avertizează specialiștii. Sodiul ridicat poate duce la hipertensiune arterială, atacuri de cord și accident vascular cerebral.

Citește și: 10 alimente care distrug somnul. Ce să nu mănânci înainte de culcare, chiar dacă sunt sănătoase

FOTO: Shutterstock | SURSA: NY Post

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Salată cu ciuperci și Mușchi File și paste cu Jambon de Curcan